Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful Serviciului Public de Permise şi Înmatriculare Alba, trimis în judecată de DNA. A efectuat acte de comerţ ilegale

Publicat

judecart

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Emil Stanciu, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.Î.V.) Alba.

Acesta este acuzat de comiterea  infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său. Astfel, inculpatul a efectuat acte de comerţ în numele SC EMY TRANS SRL Alba Iulia şi SC EMY TRANS PLUS SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Alba Iulia.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax