Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful şi contabila Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din Cîmpeni, eliberaţi din arest. Sunt judecaţi pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri

Publicat

Preşedintele şi contabila unei asociaţii de crescători de animale din Cîmpeni au fost arestaţi preventiv, vineri, fiind acuzaţi de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals. Cu sprijinul contabilei, şeful asociaţiei s-a folosit de peste 72.000 de lei, pe care i-a justificat cu facturi şi chitanţe false. Magistraţii Tribunalului Alba au dispus, luni, punerea celor doi în libertate după ce, la sfârşitul acestei săptămâni, Judecătoria Câmpeni a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă.

Tribunalul Alba a admis recursul formulat de cei doi şi a dispus punerea acestora în libertate.

Poliţiştii de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat cercetări şi au reuşit să probeze activitatea infracţională a învinuitului Aurel Stan, de 50 de ani şi a învinuitei Laura Viorica Sicoe, de 36 de ani, ambii din Cîmpeni, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, respectiv complicitate la înşelăciune şi la uz de fals.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2008–2011, Aurel Stan, în calitate de director general a unei asociaţii a crescătorilor de animale din Cîmpeni, şi-a însuşit o parte din banii asociaţiei, prin evidenţierea în contabilitate de facturi şi chitanţe false, completate de către învinuit.

În activitatea sa, preşedintele a fost ajutat de contabila asociaţiei, Laura Viorica Sicoe, care a înregistrat cu ştiinţă cheltuielile nereale în contabilitatea asociaţiei, pentru a justifica sumele de bani delapidate.

Prejudiciul stabilit până la acest moment este de 72.780 lei.

Faţă de cei doi învinuiţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, a luat măsura reţinerii, iar, sâmbătă, cei doi au fost prezentaţi Judecătorie Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Cîmpeni a admis cererea formulată de parchet şi a emis pe numele celor doi inculpaţi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Recursul formulat de inculpaţi s-a judecat astăzi la Tribunalul Alba care a dispus judecarea acestora în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax