Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful UPU Alba, Aurel Crișan, la Radio Alba24. De ce se așteaptă la urgențe și de ce nu sunt preluați pacienții în ordinea sosirii

Publicat

Medicul șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba, Aurel Crișan, a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar, la Radio Alba24

Cei doi au discutat despre timpii de așteptare la UPU, interacțiunea cu pacienții și multe alte lucruri interesante.

”De multe ori, oamenii au percepția că mă duc și sunt tratat repede, numai că s-ar putea să ai ghinionul ca să vină urgențe mari, adevărate și atunci auzim replici de genul: eu am venit înaintea doamnei.

Da, dar te-a ferit Dumnezeul să fii de gravitatea doamnei”, a spus Crișan.

El a adăugat că de multe ori i s-a întâmplat să ia pacienți sau aparținători care erau ”mai expansivi” și să îi ducă în urgență, să le arate ce este în spatele ușilor.

”Le-am prezentat situația: uite, paturile sunt ocupate, pacientul acela e intubat, suflă cu ajutorul ventilatorului, în celălalt e în stare de comă și așa mai departe.

Spune-mi dumneata pe care să-l ridic de pe pat ca să îl introduc pe domnul sau pe doamna cu care ai venit. Scuzați, îmi pare rău!

Sigur că nu putem face chestia asta, că nu suntem la UPU ”porți deschise” de fiecare dată, dar cred că trebuie să fie înțelegere atât din partea aparținătorilor și a pacienților, cât și din partea noastră” a adăugat Aurel Crișan.

El a explicat de asemenea care sunt cele mai mari probleme din sistem și de ce medicii tineri nu mai sunt interesați de medicina de urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    marți, 12.09.2023 at 19:27

    doctore, aveti lipsa de angajati, am intales, stam la coada dar nici 6 ore!la naiba de medicina!

  2. Cornel

    joi, 14.09.2023 at 17:14

    Dar de seara pana dimineata, copil cu mana rupta si dimineata te trimite cu masina personala la Sibiu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax