Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Seminar ALEA: Schimb de experienţă privind consumurile energetice între primării din Alba şi administraţia din Padova, Italia

Publicat

Agenția Locală a Energiei Alba a organizat, luni, un seminar privind schimbul de experiență între municipalităţi din judeţ, semnatare ale Convenției Primarilor şi parteneri italieni din regiunea Padova, Italia. Sunt prezentate mai multe studii de caz implementate cu succes în Italia în domenii de interes pentru orice autoritate publică locală, precum modernizarea iluminatului public, eficientizarea energetică a clădirilor publice, utilizarea unor surse de energie regenerabilă în clădiri.

Acţiunea se încadrează în politica de dezvoltare energetică durabilă a județului Alba susţinută de Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Delegaţia italiană este condusă de viceprimarul municipalității Due Carrare din Italia şi are în componenţă reprezentanţi ai unor companii italiene din domenii ca: iluminat eficient cu soluţii LED, lucrări de eficiență energetică în clădiri publice, soluţii de utilizare a energiei geotermale.

În cadrul seminarului, participă reprezentanți ai primăriilor din Ciugud, Ighiu, Pianu, Sântimbru, Zlatna.

Reprezentanţii primăriilor din judeţul Alba vor prezenta situația lor curentă privind consumurile energetice, urmând să se identifice şi să se analizeze soluții pentru eficientizarea acestora plecând de la exemplele prezentate de partenerii italieni și cu consultanţa tehnică oferită de aceştia.

Pe parcursul a două zile, în continuarea seminarului se vor organiza vizite în teren la cele cinci administraţii locale pentru analiza situației curente şi identificarea de soluții.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax