Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Seminarul Ortodox din Alba Iulia intră din nou în scenariul roșu. Au fost confirmate cazuri pozitive în rândul elevilor


Publicat

Seminarul Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia trece de luni, 12 octombrie, în scenariul roșu cu școală online după ce au fost confirmate cazuri pozitive Sars-Cov-2 în rândul elevilor.

Potrivit conducerii școlii, au fost confirmate trei cazuri de elevi pozitivi, din trei clase diferite, astfel că, potrivit legislației, unitatea intră în scenariul roșu cu școală exclusiv online.

Elevii nu vor mai veni, fizic, la cursuri timp de 14 zile, adică până în 25 octombrie.

Seminarul Ortodox are aproximativ 620 de elevi și, inițial, era trecut în scenariul 2, cel galben, cu școală hibrid: adică elevi împărțiți pe grupe, jumătate la școală, jumătate online.

Reamintim că la începutul anului școlar activitatea seminarului a mai fost în scenariul roșu, temporar, după ce au fost depistate cazuri pozitive în rândul profesorilor.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT MORTAL de muncă, la o fabrică de cherestea din Sebeș. Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de un motostivuitor

Publicat

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Sebeș a decedat vineri seara după ce a fost lovit de un motostivuitor, pe platforma fabricii HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) din localitate. 

Din primele informații, un bărbat de 57 de ani din Sebeș a fost acrosat de un motostivuitor condus de un bărbat de 40 de ani.

În urma accidentului de muncă, bărbatul lovit de utilaj a decedat.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infarctiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tablete de ultimă generație pentru consilierii locali din Alba Iulia. O parte din cele vechi nu mai mergeau sau erau distruse

Publicat

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea tablete noi pentru ședințe. Primăria a cumpărat recent 22 de tablete marca Samsung, cu husă cu tastatură, în valoare totală de peste 11.000 de euro. 

Echipamentele mobile de comunicație pentru ședințele Consiliului Local Alba Iulia au fost achiziționate în 28 octombrie, pe platforma SEAP, prin cumpărare directă, ofertantul fiind InfoGrup SRL. Valoarea acestora este de 55.814 de lei (aproximativ 11.451,14 euro).

„Veți primi fiecare câte o tabletă, din partea Primăriei, fiecare consilier, așa cum au avut și consilierii locali din mandatul trecut. Unii le-au predat mai târziu, cinci din ele nu mai funcționau sau nu mai mergea acumulatorul, deci va trebui să luăm altele. Veți primi fiecare câte o tabletă pentru a le folosi doar pentru Consiliul Local. Rugămintea mea e să aveți grijă de ele și să le folosiți doar pentru așa ceva. Din nefericire am găsit și tablete zgâriate, tablete distruse și rugămintea mea este să le folosiți doar pentru ședințele Consiliului Local”, a declarat primarul Gabriel Pleșa, în prima ședință a noului Consiliu Local.

Echipamente achiziționate:

– Tabletă Samsung Galaxy Tab S5e (2019), Octa-Core, 10.5″, 4GB RAM, 64GB, LTE – 22 bucăți (preț de catalog – 2.016 lei/buc.)

– Husă cu tastatură Samsung pentru Samsung Galaxy Tab S5e 10.5 inch T725 – 22 bucăți (preț de catalog – 521 lei/buc.)

Reamintim faptul că la începutul anului 2018, consilierii locali din Alba Iulia au primit tabletele Lenovo Tab Yoga book yb1-x90L, care au costat în total aproape 63.000 de lei (2.048 lei bucata). Tabletele electronice au înlocuit, cel puțin teoretic, celebrele dosare cu zeci sau chiar sute de pagini printate pe hârtie.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenție șoferi: Rovinieta și peajul nu pot fi achiziționate prin SMS sau online duminică, 1 noiembrie. Precizări făcute de CNAIR

Publicat

rovinieta

CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că în data de 1 noiembrie, în intervalul orar 10:00 – 19:00, vor avea loc lucrări de mentenanță a sistemelor informatice cu care SIEGMCR este interconectat.

Astfel, emiterea rovinietelor și peajelor prin intermediul SMS, sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro și aplicației eTarife nu va fi disponibilă.

Potrivit reprezentanțulor CNAIR, utilizatorii vor pot achita tarifele în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați.

Mai multe detalii pot fi obținute pe site-ul cnadnr.ro, la secțiunile „Cumpără roviniea aici”, respectiv „Cumpără peaj aici”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț: CECCAR Filiala Alba angajează șef birou stagiu și dezvoltare profesională continuă

Publicat

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – Filiala Alba angajează șef birou stagiu și dezvoltare profesională continuă.

Condiţii specifice și cerințe de participare la concurs:

– studii superioare economice;

– capacitate de analiză şi sinteză;

– abilităţi excelente de organizare, prioritizare şi comunicare;

– rezistenţă la stres, flexibilitate, atenţie la detalii, minuţios, perseverenţă şi disponibilitate pentru program prelungit;

– cunoştinţe Microsoft Office, nivel mediu;

– comportament profesional integru şi conduită ireproşabilă.

Concursul se desfăşoară la sediul Filialei CECCAR Alba din Str. Piata Consiliul Europei nr. 2, bl. 32E, ap. 19, loc. Alba Iulia, jud. Alba, după cum urmează:

– dosarele de înscriere se vor depune până la data 19.11.2020 ora 14:00, la sediul filialei CECCAR Alba;

– proba scrisă, proba de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului si interviul vor avea loc în data de 20.11.2020 orele 10.00, la sediul filialei Alba;

– comunicarea rezultatelor concursului se face prin specificarea menţiunii «admis» sau «respins» prin afişare la sediul filialei CECCAR Alba.

Detalii suplimentare pe site-ul CECCAR filiala Alba: ceccaralba.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate