Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Semn distinctiv pentru conducătorii de autovehicule care sunt persoane surde și cu deficiențe de auz. PROIECT

Publicat

sofer deficiente auz

Parlamentarii propun introducerea unui semn distinctiv pentru conducătorii de autovehicule care sunt persoane surde și cu deficiențe de auz.

O propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 5 martie.

„În România, prima persoană surdă care a obținut permisul de conducere a reușit acest lucru în 1969, mulți alți surzi obținând ulterior această calificare, ce permite libera circulație, participarea la trafic în condiții de egalitate”, explică inițiatorii proiectului, în expunerea de motive.

Potrivit parlamentarilor, folosirea semnului distinctiv este opțională. Acesta poate fi aplicat pe lunetă, în colțul din dreapta sau stânga sus.

Semnul propus este semnul distinctiv, folosit la nivel internațional, pentru persoanele surde și cu deficiență de auz.

semn soferi surzi deficiente auz

„Acest semn este recomandat pentru conducătorii de autovehicule, persoane surde și cu deficiențe de auz, din următoarele motive:

  • dacă persoana surdă este oprită de agentul de circulație, acesta va ști că este nevoie de interpret și de comunicare în limbajul semnelor;
  • dacă persoana surdă este implicată într-un accident de circulație, autoritățile sau persoanele fizice vor vedea semnul reprezentantiv și vor putea apela în regim de urgență la un interpret în limba semnelor;
  • în trafic sau în diverse situații, ceilalți șoferi vor ști că persoana surdă trebuie atenționată prin semnale luminoase;
  • orice șofer surd să aibă obligatoriu o legitimație în care să se dovedească că are dizabilități auditive și să arate poliției rutiere”, se mai precizează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax