Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senat: Amenzi de la 100 la 2.000 de lei pentru cei care scot afară din spații publice mame care alăptează

Publicat

Senatul a adoptat o lege ce protejează mamele care îşi alăptează copiii. Proiectul legislativ adoptat prevede amenzi între 100 şi 2.000 de lei pentru persoanele care evacuează din spaţii publice mamele care îşi alăptează copiii până în 24 de luni.

Proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL și USR a fost adoptat cu 93 voturi pentru, două voturi împotrivă şi nicio abţinere, scrie Mediafax.

„Următoarele fapte constituie contravenţii: evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni; interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni; refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Contravenţiile prevăzute se sancţionează cu amendă contravenţională de 100 – 500 lei dacă dacă fapta este săvârşită către o persoană fizică şi cu amendă contravenţională de la 1.000 la 2.000 de lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Registrul Comerţului”, potrivit raportului cu amendamente adoptat de Senat.

sursa: realitatea.net, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax