Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senat: Contribuabilii mijlocii vor putea achita obligațiile fiscale la direcțiile județene de finanţe

Publicat

Contribuabilii mijlocii vor putea achita obligațiile fiscale la direcțiile județene, așa cum era procedura până la data de 1 februarie 2016, când s-a decis ca aceștia să se deplaseze la direcțiile regionale pentru plata taxelor. Senatorii au aprobat miercuri proiectul de modificare a Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Pentru ca măsurile să fie aplicate e nevoie de adoptarea proiectului în Camera Deputaților. 

Senatorii au adoptat miercuri, 13 decembrie, propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Măsura adoptată reprezintă un prim pas pentru descentralizarea acestui segment de impozitare.

Potrivit inițiatorilor, la momentul adoptării variantei cu regionalele reprezentanții ANAF au justificat măsura prin posibilitatea creșterii gradului de colectare la bugetul de stat.

„Această măsură nu a avut efectul scontat, deoarece nu s-a îmbunătățit procentul și nivelul de colectare a creanțelor fiscale pe acest segment, chiar a scăzut în ultima perioadă, potrivit datelor statistice. Contribuabilii mijlocii erau mai mulţumiţi de sistemul anterior, fiindcă aveau acces la serviciile publice la nivel judeţean, acestea fiind mai apropiate de contribuabil; au existat şi numeroase sesizări, petiţii şi atitudini de protest împotriva acestei măsuri de transfer al administrării contribuabililor mijlocii la nivel regional”, argumentează inițiatorii modificării legii, în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit proiectului legislativ, „de la data intrării în vigoar a prezentei legi, administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii, inclusiv de sediile secundare ale acestora se realizează conform prevederilor art. 30 alin. (1)”.

Art. 30 alin. (1) din Codul de procedură fiscală stabileşte că pentru administrarea creanțelor fiscale și a altor creanțe datorate bugetelor, competența revine acelui organ fiscal teritorial din cadrul A.N.A.F., stabilit prin ordin al președintelui A.N.A.F., în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului.

sursa: senat.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax