Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senat: Cota din impozitul pe venit repartizată administraţiilor publice locale se majorează cu 8,5 puncte procentuale

Publicat

senat Comisia de administraţie a Senatului a acordat luni raport favorabil propunerii legislative de modificare a două articole din Legea privind finanţele publice locale. Documentul majorează de la 71,5% la 80% cota din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale şi care se repartizează administraţiilor publice locale.

Iniţiatorii propunerii legislative, un grup de parlamentari UDMR, susţin în expunerea de motive a actului normativ că această majorare „reprezintă un pas important în realizarea autonomiei locale”.

„Din impozitul pe venit revine, în prezent, 71,5% la administraţiile publice locale. Prin propunerea legislativă această cotă se majorează la 80%. Aceasta este iniţiativa care este în ton cu programul nostru de guvernare. Intenţia noastră este ca autonomia unităţilor administrativ-teritoriale să crească şi aceasta se face printr-o autonomie financiară. Cred că acesta este începutul autonomiei adevărate”, a afirmat senatorul PSD Ioan Deneş, secretar al Comisiei de administraţie, conform Agerpres.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.32 şi art.33 din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax