Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii au votat pentru deblocarea posturilor în sectorul bugetar. Amendamentul intră în atenţia deputaţilor

Publicat

Deblocarea posturilor din sistemul bugetar, ce pot fi ocupate prin concurs a fost votată, marţi, de senatorii din comisiile reunite. Amendamentul de abrogare a unui articol prin care se limita angajarea la o persoană în sistemul public, după plecarea altor şapte intră în atenţia plenului Senatului şi apoi al deputaţilor.

Votul senatorilor din comisiile reunite pentru buget, finanţe şi muncă a fost pentru abrogarea articolului 9 din Ordonanţa 34/2009, prin care se restricţionau angajările la stat. Iniţiativa preşedintelui Comisiei de muncă, Liviu Pop, a fost susţinută de toţi reprezentanţii partidelor parlamentare.

Dacă votul se menţine în favoarea abrogării acestui amendament şi în plenul Senatului şi în Camera Deputaţilor, posturile de la stat se deblochează pe anul 2013.

Senatul este prima cameră sesizată în acest caz.

Reamintim că, recent, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că, până la jumătatea acestui an, se desfăşoară un audit în segmentul bugetar, pentru stabilirea unui număr optim de angajaţi, fiind posibilă reducerea posturilor din unele sectoare din sistemul public.

De altfel, reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi al Muncii au anunţat că sunt blocate 209.000 de posturi vacante în sistemul bugetar. În condiţiile în care acestea ar fi deschise, din bugetul de stat ar fi cheltuiţi şapte miliarde de lei în acest sens.

Surse: realitatea, rtv.net.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioan.

    miercuri, 06.03.2013 at 10:28

    In 1980,Sebesul avea 29.000loc,iar la primarie erau 49 angajati si nici-un calculator.Acum populatia a sczut,s-au introdus calculatoarele[se spunea ca un calculator trimite in somaj 10angajati bugetari],la primarie sunt cca 150 bugetari.Ca se calca pe picioare,sau incep serv. cu cafeaua de dimineata [o ora]e lucru cert ca a crescut si se dezvolta birocratia,iar cu ce se ocupa am vazut ieri la antena1ptr. ce sunt atitea calculatoare in primarie.Eu stiam ca prin oras prin magazine.iar joia vin prin piata angajatii primariei[cu mina intinsa si conditioneaza ,dar nu stiam ca folosesc calculatorul ptr jocuri si filme in timpul programului.Mi-a placut interventia primarului din Sebes,aseara.PREA MULTE RUDENII,IMBIRLIGATURI IN PRIMARIE ASTA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax