Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații de Alba, la 100 de zile de mandat: Inițiative legislative, interpelări și numărul de voturi din Parlament

Publicat

parlamentari de alba mandat 2016-19 Au împlinit 100 de zile de mandat şi reprezintă locuitorii judeţului Alba în Parlament. Sunt oamenii votați de fiecare dintre noi și care au câştigat funcţiile ca să ne reprezinte și să ne schimbe viața în bine. Ce au făcut până acum pentru cei care i-au votat se poate vedea şi din statisticile înregistrate în Legislativ. Adică de câte ori au luat cuvântul în şedinţe, câte proiecte de legi au iniţiat şi de câte ori au votat.

Vă prezentăm o situaţie a activităţii parlamentarilor de Alba, la început de mandat, cu exemple de iniţiative legislative.

Daniel Breaz – senator PSD de Alba

Are o singură luare de cuvânt la depunerea jurământului. Nici la capitolul întrebări și interpelări nu stă prea bine, fiind „pe ZERO” la ambele.

În ceea ce privește inițiativele legislative, are în total 5, toate în grup și toate au în vedere modificarea unor legi deja existente.

Alexandru Pereş – senator PNL de Alba

Cel mai experimentat parlamentar de Alba, Alexandru Pereș are și el tot o singură luare de cuvânt, la depunerea jurământului. Are în schimb formulate 12 întrebări, mare parte legate de problemele din județul Alba.

Printre acestea găsim cea referitoare la „Liceul Tehnologic din Sebeș – asigurarea finanțării prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în scopul construirii unei noi clădirii” „Transferarea clădirii cazărmii din Cetatea Alba Carolina, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al statului și administrarea Consiliului Local Alba Iulia”, „Finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017, pentru construirea unei clădiri care să cuprindă o creșă și o grădiniță, în cartierul Valea Frumoasei, din Municipiul Sebeș”.

Mai are 3 interpelări adresate Primului Ministru și 3 inițiative legislative.

Florin Roman – deputat PNL de Alba

Până în prezent, Roman pare să fie cel mai activ și cel mai vocal parlamentar pe care l-a dat Alba în acest mandat.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean are 16 luări de cuvânt, o declaraţie politică, 11 întrebări și interpălari, o moţiune și 365 de voturi electronice.

A iniţiat sau semnat 11 propuneri legislative. Dintre acestea, amintim cea de modificare a codului fiscal pentru reducere impozit pe venit de la 16 la 10 la sută, cea pentru eliminarea condiţiei de vechime pentru angajarea absolvenţilor în sectorul public sau cea pentru depunerea dosarelor de pensie cu 90 de zile mai repede faţă de termenul pentru intrarea în drepturi, astfel încât beneficiarii să nu mai primească banii cu întârziere.

Corneliu Olar – deputat PNL de Alba

Deputatul din Munţii Apuseni are înregistrate, în cele aproape patru luni de mandat, 11 luări de cuvânt în parlament, o declaraţie politică şi doar două întrebări şi interpelări.

A semnat opt iniţiative legislative la comun cu alți parlamentari, printre care proiecte de modificare a funcţionării Curţii de Conturi, privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, modificare a Statutului aleşilor locali sau de modificare a Codului Fiscal.

Are înregistrate 330 de voturi electronice.

Ioan Dîrzu – deputat PSD de Alba

Deși în mandatul trecut a fost cel mai activ parlamentar, anul acesta, Ioan Dîrzu, deputat PSD la al doilea mandat, are până în prezent o singură luare de cuvânt, la fel ca și colegul său de partid, la depunerea jurământului. Mai are 3 întrebări legate de modernizări de drumuri (DJ 107K – Galda de Jos – Mogoş, DN 74, DJ704, DJ 709K sau drumuri ce fac legătura între DN 7C şi Domeniul schiabil Şureanu).

Deputatul are înregistrate 10 inițiative legislative, majoritatea legate de agricultură.

Sorin Ioan Bumb – deputat PNL de Alba

Fostul administrator al judeţului Alba nu pare să fie foarte activ în Parlament, cel puţin până acum. Are doar două luări de cuvânt în şedinţe, o declaraţie politică şi patru întrebări şi interpelări.

A iniţiat sau semnat 6 propuneri legislative, majoritatea „de grup”, alături de ceilalţi colegi parlamentari de Alba şi a semnat o moţiune. La categoria voturi electronice, apare cu voturi DA sau NU, în doar 297 de cazuri.

Claudiu Răcuci – deputat PNL de Alba 

Are 14 interpelări sau întrebări, însă doar o singură luare de cuvânt şi a semnat o moţiune.

A iniţiat sau semnat doar trei iniţiative legislative, toate alături de colegii săi parlamentari din Alba.

Potrivit înregistrărilor de vot electronic, a votat de 273 de ori (Da sau Nu).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax