Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Senatorul Călin Matieș cere gestionarea epidemiei de pestă porcină după modelul celei de Covid și redeschiderea târgurilor

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a transmis miercuri un memoriu președintelui ANSVSA, prin care solicită redeschiderea târgurilor de animale, după exemplul gestionării pandemiei de coronavirus.

Matieș propune adoptarea unor coduri, aferente fiecărei zone, în funcție de numărul de cazuri de pestă porcină înregistrate. 

Documentul poate fi consultat AICI.

”Tăranii și crescătorii de animale au fost batjocoriți de samsari care le oferă prețuri la jumatate sau îi forțează să accepte ca o parte din valoarea animalului să o de-a gratis. Oamenii nu au alternativă, nu au  unde să-și comercializeze animalele. Sunt județe în Romania care nu au abatoare, iar ca să transpoți un animal la abator trebuie mașină autorizată de DSV” a spus Matieș.

Acesta a mai adăugat că la intrarea în târg ar trebui să se afle un medic veterinar care să verifice proveniența animalelor prin verificarea crotaliilor.

”Prin această măsură obligam și crescătorii de animale să-și crotalieze animalele și să avem o situație mai exactă a numărului de porci aflați la populație. Estimez că undeva la 90% din porcii aflași la populație nu sunt crotaliați și nu este monitorizată mișcarea animalelor” a mai spus senatorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax