Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorul Călin Matieș, întâlnire cu ambasadorul României în Turcia și cu oameni de afaceri dispuși să investească în județ

Publicat

„Am avut o întâlnire constructivă de lucru cu ambasadorul României în Turcia, Excelența Sa, Ștefan Tincă și cu oameni de afaceri din Turcia, dispuși să investească în Alba Iulia și în județul Alba în procesarea fructelor și legumelor. 

În calitate de reprezentant al producătorilor locali, dar și al județului Alba în Parlamentul României, mi-am manifestat întreg sprijinul pentru realizarea de investiții străine în acest sector. Acestea ar aduce un plus de bunăstare celor care muncesc pământul.

Este important ca producători din Alba și Alba Iulia, de legume și fructe, să exporte cât mai puțin producția primară și cât mai mult produse procesate, cu valoare adăugată, astfel încât să-și valorifice cât mai bine munca pe piața externă.

Avantajul nostru, ca țară membră a Uniunii Europene, este că nu plătim taxe vamale în spațiul european. De asemenea, pentru Turcia suntem poarta de acces către piața europeană ce totalizează o populație estimată la circa 450 de milioane.

Să fructificăm cât mai bine acest lucru!”, a transmis senatorul PSD Călin Matieș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 09.05.2023 at 13:05

    Eu am înţeles cam aşa. Vin turcii şi procesează fructele aici, din fructe româneşti, nu ? Ale cui sunt fructele, ale lor sau din ale noastre. Că dacă sunt ale noastre, noi tot nu procesăm nimic, ci la vindem pur şi simplu lor. No, cum îi ?

  2. Alain

    miercuri, 10.05.2023 at 03:26

    tepari turci..mare patriot asta…pai ne lasam cuceriri iar?! de islamisti?!?

  3. Polka

    joi, 11.05.2023 at 07:25

    Domnul Maties este o somnitate cu adevarate aptitudini de dezvoltare.
    Face parte din partidul PSD alaturi de alte somnitati: Tuhut Radu si fosti militieni, plus plus plus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax