Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatorul de Alba, Călin Matieș: Micii producători locali vor fi prezenți în lanțul PROFI fără taxe de raft și cu adaosuri mici

Publicat

Produsele românești ale micilor producători locali se vor afla pe rafturile lanțului de magazine PROFI, promite senatorul de Alba, Călin Matieș. 

Potrivit acestuia, aceste produse vor avea adaosuri mici și nu vor avea taxă de raft. Informația vine după o întâlnire a acestuia cu directorul PROFI. 

”Am avut o întâlnire constructivă cu directorul general al PROFI, Călin Costinaș, la care au participat specialiști în domeniul alimentar și agricol: vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Aurel Simion, respectiv reprezentanți ai micilor producători și mici producători locali din județele Cluj, Sibiu și Alba.

S-au discutat, analizat condițiile si s-au găsit soluții în care micii producători locali, care au produse alimentare puține, dar de o calitate excelentă, să și le poate valorifica în cele 1.600 de magazine românești din toate județele țării.

Directorul PROFI a avut deschidere față de solicitările micilor producători. S-a convenit ca aceștia să nu aibă taxe de raft, iar produsele lor vor fi puse la vânzare în zone distincte, cu adaosuri comerciale mici, astfel încât să fie și mai atractive.

Factorii decidenți și-au luat angajamentul că vor găsi cea mai bună modalitate pentru ca produsele micilor producători să poată ajunge în magazine. Nădăjduiesc că această întâlnire va fi într-un ceas bun și va reprezenta un moment istoric pentru micii producători.

Astfel, sperăm ca în curând să putem găsi în supermarketurile Profi produsele autohtone, dragi nouă, precum: virșli de Sbuciumelea, caș de Loman, roșii de Micești, legume de la Leorinț, vin de Ighiu sau mere de Doșta” a transmis senatorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax