Connect with us
Publicitate

POLITICA

Senatorul PDL Alexandru Pereș: „Este nevoie, urgent, de redesenarea colegiilor uninominale, înainte de alegerile parlamentare”

Publicat

YouTube video

Cu o populație a României mai mică cu 3 milioane de locuitori (potrivit ultimelor raportări ale INS) și cu alegerile parlamentare în față, democrat-liberalii din Alba atrag atenția asupra necesității redesenării colegiilor uninominale. Problema a fost adusă în discuție de senatorul PDL Alexandru Pereș, care susține că, în contextul actual, ținând cont de faptul că există scăderi ale numărului de locuitori în localitățile ce compun aceste colegii pot exista dezechilibre între acestea, în ceea ce privește numărul de voturi.

Pereș susține că acest subiect ar trebui rapid discutat, astfel încât să se ajungă la un comun acord dacă se va ține cont de datele recensământului populației din 2011 sau dacă se va merge pe raportările INS de la 1 iulie: „Trebuie să vedem care este numărul real de electori existenți în prezent. S-ar putea, dacă rămân colegiile în forma actuală și în momentul în care Alba a pierdut 45.000 de locuitori, să avem colegii de deputați unde diferența să fie mult mai mare față de calculele noastre din 2008″.

Senatorul PDL atrage atenția și asupra modului în care s-a realizat în 2008 desenarea colegiilor, când au fost arondate localități din bazine diferite, și care ar putea suferi modificări: ” Nu e corect ca localități precum Cugirul sau Ceru Băcăinți să fie în același colegiu, spre exemplu, cu Întregalde. La fel, nu e normal ca Șugagul să fie desprins de Sebeș și să fie legat de Zlatna și Cugir. Propun să dăm un răspuns acestei dileme”.

Vedeți mai jos declarațiile lui Alexandru Pereș:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax