Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorul Pereş face opoziţie şi inventează un nou slogan USL: „Zâmbeşte, mâine va fi mai rău!”


Publicat

Senatorul Alexandru Pereş a creat un nou slogan care crede că s-ar potrivi mănuşă pe ideologiile USL: „Zâmbeşte, mâine va fi mai rău”. Acesta pune lupa pe proiectele de campanie ale USL Alba, promise dar nerealizate şi crede că amplificarea atacurilor politice din partea PNL ar fi alegerile locale din interiorul partidului.

Vă prezentăm mai jos punctul de vedere al senatorului PDL:

Ofensiva PNL Alba, asemenea ofensivei guralive a Coreei de Nord, prin noul reprezentant al biroului de presă, Florin Roman, pregătește populația din Alba Iulia și, de altfel, din întregul județ, pentru sărbătorile de Paște, prin a distrage atenția electoratului de la creșterea costurilor pentru gazele naturale și energia electrică, dar și de la creșterea prețului produselor agricole și alimentare, necesare acestei mari sărbători creștine.

O altă cauză a amplificării atacurilor politice din partea PNL ar fi alegerile locale din interiorul Partidului Național Liberal. Se pare că gruparea Atanasiu-Roman este în picaj, atât în încrederea cetățenilor, din cauză că promisiunile făcute de ei nu au fost respectate, cât și în ochii PNL central, care are coșmaruri din cauza (in)activității domnilor parlamentari Atanasiu și Potor, dar și a domnului Roman, mai nou mare prieten cu PSD-istul Dan Șova și cu prim-ministrul Victor-Viorel Ponta. Adevărul e că, atunci când cazi în disperare, ataci! Iar acum, vocea PNL Atanasiu-Roman e <glasul plătit> din greu în media locală, lucru care nu reușește să acopere insuccesul PNL Alba, fiindcă albaiulienii și restul locuitorilor din județ își dau seama că au fost păcăliți de <forța și potența> USL. Dar, vorba francezului: <à la guerre comme à la guerre>! Mai exact, <mai-marii> PNL Alba atacă tot ce mișcă, mai ales pe oamenii politici preferați de cetățeni, cum este domnul primar Mircea Hava, pe care l-au luat țintă într-o situație prielnică lor – adică într-un moment în care PDL Alba Iulia este în reorganizare și, drept urmare, politic nu le răspunde nimeni.

Cam așa stau lucrurile și este de înțeles, pe undeva, această pornire, această supărare a tânărului jurnalist, devenit politician – național liberal – Florin Roman, care iese tot mai des în presa locală, cu acuze și îndemnuri către reprezentanții justiției, de a ancheta X sau Y politician.

Noi însă, cei din Partidul Democrat Liberal, am considerat că Justiția, a treia putere în stat, stingheră până acum câțiva ani, e bine să fie lăsată să funcționeze fără imixtiuni de natură politică și nu am intervenit cu declarații sau comentarii, lăsând justiția să își facă treaba. Cred că, cel mai înțelept, ar fi ca PNL și PSD să nu mai agite spiritele și să sugereze, în declarații politice, acțiunile pe care trebuie să le facă organele abilitate.

De altfel, am putea și noi să solicităm date privind cercetarea sau accelerarea cercetării unor acțiuni ale liberalilor, cu privire la încălcarea legilor românești. Dar, conform principiului deja agreat, PDL nu comentează și nu face presiuni până la finalizarea acestor cercetări legate de suspiciunile de ilegalitate.

Consider că realele preocupări ale parlamentarilor PNL de Alba ar trebui să fie nu acuzele, ci respectarea promisiunilor din campania electorală. Enumer aici modernizarea drumul județean Vurpăr-Pâclișa sau a drumului Oarda-Teleac (zone punctate de PNL), precum și a drumul județean Galda-Întregalde, promise de domnii Atanasiu și Roman, prin placardarea acestora; reînfiinţarea la Cugir a unei secţii a Universităţii Tehnice din Cluj, promisă de domnul Dan Simedru sau includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă (By-pass), promis de domnii Teodor Atanasiu și Dan Coriolan Simedru, ba chiar și de Ovidiu Silaghi. Legat de acest din urmă subiect, pot să vă confirm că a fost doar o promisiune în van, fiindcă am adresat o întrebare domnului ministru Dan-Coman Șova, aflat în fruntea Departamentului Pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine. Răspunsul primit a explicat și confirmat faptul că nu se justifică, tehnic și economic, un nod rutier pentru accesul la Autostradă al orașului Cugir, din cauza fluxului mic de trafic care tranzitează spre acest oraș, dar și fiindcă sunt deja prevăzute noduri rutiere la Orăștie (7,35 km de Cugir) și Sebeș (15,31 km de Cugir).

Ca la fiecare patru ani, alegerile locale și parlamentare au trecut, iar <guralivii și potenții> câștigători USL-iști au uitat ce au promis. Adevărul e că, atunci când promiți ceva ce știi că nu poți face, cauți orice motiv de a distrage atenția și a arăta paiul din ochiul vecinului, de data aceasta, a fostei guvernări PDL.

În fine, concluzionez cu ultimul titlu al unei Declarații politice susținute în Senatul României, în urmă cu 2 zile: noul slogan al USL Pare a fi <Zâmbește, mâine va fi mai rău!>”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis face primele declarații, după alegerile locale de duminică

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține la această oră o declarație de presă la Palatul Cotroceni. 

 

Declarațiile președintelui:

Vă mulțumesc că ați fost la urne

În actualizare.

Reprezentanții Administrației Prezidențiale nu au anunțat temele abordate de președinte, dar cel mai probabil acesta ar putea vorbi despre alegerile locale de ieri, dar și despre evoluția cazurilor de COVID din ultima perioadă.

O altă temă abordată de președinte ar putea fi aceea a reluării cursurilor în școli, după perioada electorală, în care clădirile instituțiilor de învățământ au devenit centre de votare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: ”La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție. Nu putem sta la masă cu trădătorii”

Publicat

Florin Roman consideră că PNL ar trebui să intre în Opoziție la Alba Iulia și să lupte în Consiliul Local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor. Liberalul susține că aceast ar fi o ”decizie corectă” pentru partid.

”La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în Opoziție, cu cei 9 consilieri locali!

Nu putem sta la masă cu trădătorii, cu cei care au susținut realizarea unor proiecte fantasmagorice!

În altă ordine de idei, nu pot fi de acord cu o alianță cu PSD. Știți parerea mea despre ei!

Trebuie să luptăm în Consilul local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor care ne-au votat și ale PNL, să fim opoziția la actuala administrație, care se configurează între USR și PSD!”.

Reamintim că la Alba Iulia funcția de primar a fost câștigată de Gabriel Pleșa – USR PLUS.

În Consiliul Local, PNL va avea 9 mandate, USR 7 și PSD 4.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitățile nu se mai închid la 3 cazuri de COVID-19. Decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ

Publicat

universitate

Reguli noi pentru instituțiile de învățământ superior. Universitățile nu se vor mai închide la apariția a 3 cazuri confirmate de COVID-19. 

PUniversitățile nu se vor mai închide automat la doar trei cazuri de coronavirus confirmate în formaţii de studiu diferite, decizie care este inclusă într-un ordin comun de ministru ce se află în lucru la Ministerele Educației și Sănătății, a declarat pentru Edupedu.ro Horia Oniță, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Astfel, decizia o va lua fiecare unitate de învățământ superior împreună cu direcțiile de sănătate publică, în funcție de numărul de cazuri și unde au apărut (în funcție de cum sunt împărțite facultățile pe imobile) pentru fiecare situație în parte.

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii ITM Alba au împărțit săptămâna trecută, amenzi de peste 95000 de lei, firmelor care nu au respectat legea

Publicat

pensii bani

Inspectorii ITM Alba au verificat, săptămâna trecută, zeci de angajatori din județ și au dat amenzi în valoare de 97.500 de lei și mai multe avertismente.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlați 41 de agenți economici cu 331 de salariați în total. Inspectorii au constatat 51 nereguli și au dat 8 de sancțiuni, din care 4 amenzi în valoare totală de 97500 lei din care 1 amendă în cuantum de 80000 lei, pentru muncă nedeclarată și 4 avertismente.

Ce au descoperit inspectorii ITM

primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;

netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;

neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;

neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă;

neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;

neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat ;

netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificarilor intervenite in executarea contractelor individuale de muncă.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate