Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Senatorul PSD, Daniel Breaz, singurul candidat pentru funcția de rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Senatorul PSD, Daniel Breaz, este singurul candidat pentru funcția de rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la alegerile universitare din acest an. 

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost joi, 20 februarie, iar actualul rector este și singurul cadru universitar al instituției superioare de învățământ din Alba Iulia care s-a înscris în cursa pentru conducerea Universității. 

Primul tur de scrutin pentru alegerea rectorului va avea loc 26 februarie 2020. 

CITEȘTE ȘI: An electoral la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Calendarul alegerilor pentru rector și alte funcții importante

Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor, așa cum s-a decis în vara anului trecut.

Reamintim că rectorii pot rămâne în fruntea universităților câte mandate doresc, datorită unei modificări făcute de Senat asupra Legii Educației, la începutul lunii februarie. 

Mai exact Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat o modificare prin care a fost eliminată limita de „două mandate complete” pentru rectori.

CITEȘTE ȘI: Mandate ”fără număr” pentru rectorii universităților de stat. Daniel Breaz și-a votat ca senator, viitorul carierei de rector

 Unul dintre beneficiarii de pe urma modificării din Senat este și Daniel Breaz. Dacă va fi ales din nou, Breaz va putea obține și al treilea mandat în fruntea instituției de învățământ superior din Cetatea Alba Carolina.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax