Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatorul Teodor Atanasiu: Ponta aplică metodele lui Băsescu pentru a pune mâna pe Ministerul de Interne înaintea alegerilor din 2014

Publicat

Actuala criză din USL nu este altceva decât o încercare a premierului de a câștiga Ministerul de Interne înaintea a două serii de alegeri, ce vor avea loc în România în 2014. Aceasta este declarația senatorului Teodor Atanasiu, care a precizat că această metodă aplicată de Victor Ponta este o repetare a episodului din 2009, în care Traian Băsescu și PDL a provocat ruperea unei alianțe politice, înaintea prezidențialelor.

Președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, subliniază că, la fel cum Traian Băsescu și PDL au forțat ruperea unei alianțe în 2009 pentru a câștiga Ministerul de Interne înaintea prezidenţialelor, și Victor Ponta foloseşte practici ilegitime și dă la o parte PNL cu scopul de a pune mâna pe Interne, chiar înaintea a două runde de alegeri.

„Victor Ponta mimează atitudini conciliante și joacă rolul unui politician responsabil, când de fapt este artizanul unui joc profund nedemocratic, care copiază practicile regimului Băsescu.

În 2009, Emil Boc l-a demis pe Dan Nica de la Ministerul de Interne și, sub îndrumarea și cu concursul lui Traian Băsescu, a provocat o criză guvernamentală care a spart un guvern cu o majoritate semnificativă în Parlament. Ne amintim cum, în 2009, interimatele prelungite și jocul politic la limita Constituției au ținut România în instabilitate politică câteva luni până după alegerile prezidențiale.

Iată că perioada în care s-a aflat în acel guvern alături de PDL i-a folosit domnului Victor Ponta, care nu doar că a preluat stilul execuțiilor politice, dar l-a și perfecționat cu o notă în plus de perfidie. În 2014, școala de manipulare a premierului ne învață cum ministrul unui aliat nu mai este demis, ci pur și simplu nu este numit, iar un partid este lăsat în offside și scos în afara jocului.

Deși se erijează acum în mare luptător împotriva lui Traian Băsescu, faptele demonstrează că Victor Ponta nu doar că aplică aceleași metode abuzive, dar le și perfecționează.

Ca și pentru PDL și Traian Băsescu în 2009, miza pentru PSD si Victor Ponta este preluarea ministerului de Interne înainte de alegeri. Ca și Emil Boc și Traian Băsescu, Victor Ponta încearcă varianta interimatelor prelungite, în speranța că își va aduna majoritatea de strânsură pentru a-și trece noul Guvern prin Parlament.

Într-un an cu două tipuri de alegeri, europarlamentare și prezidențiale, un om precum Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne ar fi fost de neconceput pentru PSD. Din această cauză, Victor Ponta este ipocrit când spune că s-a rugat de Iohannis să fie ministru. Miza PSD a fost de la bun început acapararea Internelor și execuția politică din guvern a liberalilor, înainte de alegeri”, a declarat președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Traian

    marți, 25.02.2014 at 18:38

    „Stimabile ” nu trebuia sa dai mana cu dracu, mana dreapta a lui base, p(h)avale si sa-ti tradezi electoratul si culmea acum plangi pe umarul celui pe care l-ai tradat…esti UN NESIMTIT !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax