Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatul a adoptat Legea dării în plată, valabilă pentru creditele de până în 150.000 de euro. Ce se va întâmpla cu programul „Prima casă”

Publicat

bloc apartament Luni, senatorii au adoptat, în unanimitate, proiectul legii dării în plată a unor imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul „Prima casa” să fie inclus în acest act normativ.

Legea trimisă Parlamentului spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis a fost votată în unanimitate de către senatori. Aceștia au respins un amendament care prevedea excluderea din lege a programului „Prima casă”, astfel că Legea dării în plată să va aplica și creditelor din programul menționat anterior.

Parlamentarii au introdus un amendament care se referă la faptul că pentru stingerea creanţei dintr-un contract de credit prin dare în plată, valoarea contractul de credit, la momentul acordării, nu trebuie să depăşească suma de 150.000 euro, calculată la cursul de schimb al BNR în ziua încheierii contractului, garantat prin ipotecă asupra unui bun imobil cu destinaţie de locuinţă.

Legea dării în plată, care ţine capul de afiş al agendei publice din toamna anului trecut, a fost introdusă luni pe ordinea de zi pentru dezbateri în cadrul plenului Senatului.

De aici va ajunge la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax