Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatul a adoptat proiectul Bacalaureatului diferenţiat. Din 2013, elevii pot da BAC-ul profesional

Publicat

Senatorii au adoptat, luni, proiectul legislativ privind introducerea Bacalaureatului profesional din 2013. Senatul este forul decizional din Parlament privind această iniţiativă legislativă, astfel că legea va ajunge la preşedintele Traian Băsescu, pentru promulgare.

În funcţie de planurile pe care le are elevul – de a intra în piaţa muncii sau a-şi continua studiile, acesta are două variante, respectiv Bacalaureatul profesional sau cel Naţional.

Diploma de Bacalaureat profesional – obţinută în urma unui examen cu un proiect şi o probă practică şi o lucrare scrisă la educaţia antreprenorială –  le oferă posibilitata tinerilor de a se angaja, însă nu pot alege să meargă la o facultate. Cel care promovează bacalaureatul profesional are acces numai pe piaţa muncii, nu şi în învăţământul superior.

Acest tip de BAC nu anulează dreptul de a da examenul de bacalaureat naţional. Probele de Competenţe sunt comune, adică se vor susţine atât la BAC-ul  naţional, cât şi la cel profesional.

Probele de competenţă comune la cele două bacalaureate sunt examenele orale de limba romană  şi de limba străină, precum şi competenţele digitale. Cei care vor susţine bacalaureatul profesional, dar care în anii următori se gândesc să urmeze cursurile unei facultăţii vor putea să se înscrieşi pentru susţinerea celui normal şi vor avea de trecut examenele care reprezintă diferenţa dintre cele două tipuri de BAC.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax