Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatul interzice nepotismul în conducerea universităţilor

Publicat

În lipsa reprezentanţilor Puterii, Comisia de Învăţământ din Senat a decis ca soţii şi rudele până la gradul trei, inclusiv să nu poată face parte din conducerea universităţilor de stat. Decizia vine după ce, iniţial, proiectul Legii Educaţiei limita incompatibilităţile în ceea ce priveşte ocuparea unor funcţii în cadrul acestor instituţii de învăţământ superior. Membrii PD-L susţin că lucrările Comisiei de Învăţământ susţinute în week-end s-au desfăşurat “fără aprobare” şi că o hotărâre finală va fi luată marţi. Cu toate acestea, membrii Comisiei care au participat la şedinţele respective le consideră întrunite conform regulamentului Senatului.

Aceeaşi Comisie de Învăţământ din cadrul Senatului a mai propus ca sistemul de educaţie obligatorie să includă 11 clase, inclusiv un an de grupă pregătitoare de grădiniţă. Ciclul de învăţământ primar ar rămâne, la fel ca şi cel gimnazial, de patru ani. „După clasa a opta şi după examenele de finalizare a ciclului gimnazial elevii şi familiile lor pot alege una dintre cele două rute posibile, să meargă spre liceu, unde primii doi ani sunt, de asemenea, în interiorul învăţământului obligatoriu sau spre şcoala profesională, de doi ani. Învăţământul obligatoriu este de unsprezece ani”, a precizatvicepreşedintele Comisiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

De asemenea, o altă propunere este ca predarea Istoriei şi Geografiei în învăţământul gimnazial şi liceal să nu mai fie făcută în limbile minorităţilor, la clasele dedicate acestora.
În total, raportul întocmit de Comisia de Învăţământ, reunită sâmbătă şi duminică are aproximativ 1000 de pagini, cu peste 600 de amendamente respinse la proiectul Legii Educaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax