Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sensuri giratorii noi în Alba Iulia, modernizări de străzi şi reparaţii la şcoli. Propunerile consilierilor locali PNL pentru bugetul de investiţii în 2014

Publicat

Consilierii locali PNL din Alba Iulia transmit că au votat pentru adoptarea bugetului pe anul 2014, în şedinţa de CL ce a avut loc marţi. Pe lângă investiţiile incluse în proiectul de buget, aceştia susţin că au propus lucrări noi, privind amenajarea unor sensuri giratorii, modernizări de străzi, reparaţii la unele şcoli, săli de sport şi altele.

Printre propunerile avansate de consilierii PNL Alba Iulia se numără suplimentarea cantităţii de piatră pentru întreţinere şi reparaţii de străzi, lucrări de întreţinere şi reparaţii la unităţi şcolare, modernizări de străzi, amenajarea a două noi sensuri giratorii în zona Vasile Goldiş, intersecţie cu B-dul Revoluţiei şi în zona Cimitirul Eroilor.

În domeniul sportului, au propus premierea sportivilor de la powerlifting pentru rezultatele internaţionale. Este vizată, de asemenea, susţinerea la CNI a proiectului de realizare a unei noi săli de sport la Şcoala Generală nr. 3 ”Avram Iancu” din Alba Iulia, iar Liceul Sportiv va beneficia de un teren sintetic.

Totodată, a fost agreată propunerea “Acces gratuit pentru elevi şi sportivi pe bazele sportive din Alba Iulia”, fiind vorba de Stadionul “Cetate”, bazinul olimpic şi terenuri sportive din jurul bazinului, în baza unui regulament pe zile şi ore, pentru fiecare unitate şcolară din Alba Iulia, astfel încât să fie evitată aglomerarea.

O altă propunere este efectuarea unui studiu de trafic pe AIDA, care să ducă la fluidizarea circulaţiei în perspectiva construcţiei autostrăzii Sebeş-Turda şi a inelului de circulaţie care va lega nodurile de nord şi de sud ale oraşului şi care va scoate traficul greu din municipiu.

Drept componentă a dezvoltării economice, liberalii au propus pregătirea unui proiect pentru înfiinţarea unui Parc Logistic, finanţat pe Programul Operaţional Regional, perioada de alocare 2014-2020. “Suntem mulţumiţi şi de începerea procedurilor pentru Monumentul Unirii”, transmit consilierii locali liberali.

Precizăm că în bugetul pe anul 2014 au fost incluse, printre altele, continuarea lucrărilor în Cetate, în zona Parcului Dendrologic, începerea lucrărilor la Schit în zona de agrement, a unei baze sportive în zona Bazinului Olimpic. Totodata, noul buget susţine continuarea investiţiilor în privinţa lucrărilor de infrastructură (apă, drum, canal) în Oarda, Miceşti, Partoş, Bărăbanţ şi Pâclişa, în zona Miceşti – Alba Iulia, precum şi finalizarea lucrărilor la locuinţele sociale şi lucrări de reparaţii şi interioare la săli de şcoli şi grădiniţe.

Liberalii mai precizează că susţin şi promovarea naţională şi internaţională a Cetăţii Vauban, în vederea atragerii de turişti şi dezvoltării de servicii în interiorul acesteia. Totodată, este finanţată refuncţionalizarea zonei centrale a oraşului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. ioana

    marți, 04.02.2014 at 16:10

    Felicitari PNL !!!

  2. Nico

    marți, 04.02.2014 at 17:24

    Ce idei bune! Felicitari!

    • mdda

      marți, 04.02.2014 at 20:35

      Ati putea sa luati sensurile giratorii de la ambient si benzinaria omv si sa le pune- ti unde este nevoie de ele, asa nu ati mai cheltui alti bani.

  3. Rocco

    marți, 04.02.2014 at 21:48

    Zona verde dintre sensurile de mers din fata de la flanco pana la liceul militar cand o sa dispara ? E cel mai aglomerat loc din oras si colac peste pupaza cand o ambulanta trebuie sa treaca e jale. Lasa ti sensurile giratorii si rezolvati aceasta problema.

  4. Luci

    miercuri, 05.02.2014 at 18:36

    Cred ca e absolut necesar un sens giratoriu la intrarea in Barabant. E o zona periculoasa asa cum este acum. Se iese foarte greu. Subscriu la ce spune Rocco.

  5. NEpatriot

    joi, 06.02.2014 at 09:10

    Rocco are perfecta dreptate! E un cosmar sa traversezi orasul dinspre Fortuna catre stadion. Trebuie tratata cu prioritate aceasta problema, altfel , efectiv ne vom intepeni !

  6. Matei Mircea

    joi, 06.02.2014 at 18:18

    Varianta cea mai rapida si cu bataia pe termen lung este gasirea unei variante de a face doua sensuri de mers pe strada de sub vii,mai precis de la giratoriul Schit pana la strada cu Piata Cetate,lucru care va ajuta mult plecarea de la Spital catre Zlatna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax