Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia: Închisoare cu suspendare pentru cei doi angajați ai IPJ Alba acuzați de fapte de corupție

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat definitiv în dosarul de corupție în care au calitatea de inculpați doi funcționari din cadrul IPJ Alba și administratorul unei societăți comerciale din Baia Mare. Cei trei au fost trimiși în judecată în 2010 de DNA, după ce procurorii au descoperit că, în 2006, fostul contabil al IPJ Alba, Marcel Ciocîrlan ar fi dispus efectuarea nelegală a plăţii sumei de 151.414 lei către firma din Baia Mare. Aceasta era destinată achitării a 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deși în realitate ar fi fost predate doar 109 de astfel de articole de îmbrăcăminte.

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pentru Marcel Ciocîrlan, condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendarea exercitării pedepsei pe o perioadă de 5 ani pentru Adrian Ciugudean, precum și alți 3 ani de închisoare cu suspendare pentru administratorul societății „Textil Division” SRL Baia Mare, Ioan Jurje Vale. Sentințele pronunțate de instanță sunt definitive.

Comunicatul Curții de Apel Alba Iulia:

„Marţi 26.09.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă în urma soluţionării dosarului penal în care au fost trimişi în judecată Ciocârlan Marcel (ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba la data săvârşirii faptelor), Ciugudean Adrian (agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al I.P.J Alba la data săvârşirii faptelor) şi Jurje Vale Ioan (administrator la SC TEXTIL DIVISION SRL Baia Mare la data săvârşirii faptelor).

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia în rezumat:

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi Inspectoratul General al Poliţiei Române şi rejudecând cauza a decis:

– condamnă pe inculpatul Ciocîrlan Marcel la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals, instigare la fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

– condamnă pe inculpatul Ciugudean Adrian la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals.

– condamnă pe inculpatul Jurje Vale Ioan la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe durata termenului de încercare de 5 ani, fiecare inculpat trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune;

b) să anunţe serviciului de probaţiune, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice serviciului de probaţiune schimbarea locului de muncă;

d) să comunice serviciului de probaţiune informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Curtea de Apel Alba Iulia admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă Inspectoratul General al Poliţiei Române, obligă pe inculpaţi să plătească în solidar părţii civile suma de 63.410,34 lei şi menţine măsura asigurătorie a aplicării sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 63.410,34 lei. Curtea de Apel Alba Iulia desfiinţează în întregime înscrisurile false utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

Hotărârea instanţei este definitivă iar Curtea de Apel Alba Iulia va putea face publice considerentele care au stat la baza acestei decizii de îndată ce hotărârea va fi motivată

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 01.10.2010 publicat pe site-ul D.N.A.  https://www.pna.ro/”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. george

    joi, 27.09.2012 at 19:37

    uite asa s-au mai eliberat două funcţiila I.P.J. ALBA!

  2. Pingback: Peste 100 de cadre MAI, în vizorul legii în 2012 pentru fapte de corupție. Vezi bilanțul procurorilor SJA Alba | Alba24

  3. Pingback: 30 mai: Direcția Generală Anticorupție aniversează 8 ani de la înființare. Vedeți o sinteză a rezultatelor obținute de procurorii din Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax