Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia: Închisoare cu suspendare pentru cei doi angajați ai IPJ Alba acuzați de fapte de corupție


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat definitiv în dosarul de corupție în care au calitatea de inculpați doi funcționari din cadrul IPJ Alba și administratorul unei societăți comerciale din Baia Mare. Cei trei au fost trimiși în judecată în 2010 de DNA, după ce procurorii au descoperit că, în 2006, fostul contabil al IPJ Alba, Marcel Ciocîrlan ar fi dispus efectuarea nelegală a plăţii sumei de 151.414 lei către firma din Baia Mare. Aceasta era destinată achitării a 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deși în realitate ar fi fost predate doar 109 de astfel de articole de îmbrăcăminte.

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pentru Marcel Ciocîrlan, condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendarea exercitării pedepsei pe o perioadă de 5 ani pentru Adrian Ciugudean, precum și alți 3 ani de închisoare cu suspendare pentru administratorul societății „Textil Division” SRL Baia Mare, Ioan Jurje Vale. Sentințele pronunțate de instanță sunt definitive.

Comunicatul Curții de Apel Alba Iulia:

„Marţi 26.09.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă în urma soluţionării dosarului penal în care au fost trimişi în judecată Ciocârlan Marcel (ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba la data săvârşirii faptelor), Ciugudean Adrian (agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al I.P.J Alba la data săvârşirii faptelor) şi Jurje Vale Ioan (administrator la SC TEXTIL DIVISION SRL Baia Mare la data săvârşirii faptelor).

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia în rezumat:

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi Inspectoratul General al Poliţiei Române şi rejudecând cauza a decis:

– condamnă pe inculpatul Ciocîrlan Marcel la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals, instigare la fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

– condamnă pe inculpatul Ciugudean Adrian la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals.

– condamnă pe inculpatul Jurje Vale Ioan la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe durata termenului de încercare de 5 ani, fiecare inculpat trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune;

b) să anunţe serviciului de probaţiune, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice serviciului de probaţiune schimbarea locului de muncă;

d) să comunice serviciului de probaţiune informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Curtea de Apel Alba Iulia admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă Inspectoratul General al Poliţiei Române, obligă pe inculpaţi să plătească în solidar părţii civile suma de 63.410,34 lei şi menţine măsura asigurătorie a aplicării sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 63.410,34 lei. Curtea de Apel Alba Iulia desfiinţează în întregime înscrisurile false utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

Hotărârea instanţei este definitivă iar Curtea de Apel Alba Iulia va putea face publice considerentele care au stat la baza acestei decizii de îndată ce hotărârea va fi motivată

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 01.10.2010 publicat pe site-ul D.N.A.  http://www.pna.ro/”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

  1. george

    joi, 27.09.2012 at 19:37

    uite asa s-au mai eliberat două funcţiila I.P.J. ALBA!

  2. Pingback: Peste 100 de cadre MAI, în vizorul legii în 2012 pentru fapte de corupție. Vezi bilanțul procurorilor SJA Alba | Alba24

  3. Pingback: 30 mai: Direcția Generală Anticorupție aniversează 8 ani de la înființare. Vedeți o sinteză a rezultatelor obținute de procurorii din Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie 2020: Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc, în onoarea Zilei Naționale

Publicat

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naţionale a României, în urma demersurilor făcute pe lângă Niagara Parks Commission de Ambasada României la Ottawa şi o emisiune difuzată în Canada, potrivit Acentmontreal.com.

Ziarul pune la dispoziție și un lonk unde se poate urmări evenimentul. Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marţi între orele locale 21:45 şi 22:00 şi momentul poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com.

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă, aminteşte sursa citată.

Sursă: Agerpres

Foto: Accentmontreal.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Din 1 decembrie se deschid pârtiile de schi de la Arena Platos din Păltiniș. Acces interzis pentru cei din zone carantinate

Publicat

Sezonul de schi la Arena Platos Păltiniș se deschide pe 1 Decembrie. Autoritățile au anunțat că accesul este interzis în stațiune pentru persoanele care vin din zonele aflate în carantină, cum sunt Cugirul, Sibiul, Șelimbărul sau orașele Cisnădie și Tălmaciu.

Luni dimineața, mai mulți turiști nu au fost lăsați să intre în stațiune după ce la filtrele polițiștilor amplasate la intrare în Păltiniș au prezentat acte de identitate din care rezulta că au domiciliul în localități aflate în carantină.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș deschide pe 1 Decembrie sezonul de schi informează oradesibiu.ro citând surse din cadrul complexului din stațiunea Păltiniș.

În ultimele săptămâni, instalațiile de producere a zăpezii artificiale au lucrat la putere maximă, și în ciuda temperaturilor destul de ridicate, a fost produsă o cantitate suficientă de zăpadă pentru ca pârtiile ce se vor deschide mâine să ofere schiorilor condiții de confort și siguranță maximă.

Deschiderea pârtiilor de schi se petrece sub rezervele impuse de măsurile autorităților privind combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus. „În ultimele luni, am implementat toate măsurile recomandate de autorități pentru a limita răspândirea acestui virus.

Am creat noi circuite, atât pentru clienți cât și pentru angajați și am suplimentat toate punctele în care clienții interacționează cu angajații resortului”, spune Ioana Dragomir, managerul general al complexului Arena Platoș Păltiniș.

Sistemul de îmbarcare la telescaun și teleschi modificat pentru păstrarea distanței

Sistemul de așteptare la îmbarcare a fost redesenat, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale între sportivii care așteaptă să urce în telescaun, pe teleski sau pe benzile rulante. Pentru a evita formarea de cozi la casierii, de anul acesta skipass-urile se pot achiziționa și online iar toate punctele unde se vând produse alimentare și non-alimentare au fost suplimentate. Și ca un bonus, în acest sezon nu se va percepe taxa de parcare.

„Clienții complexului trebuie să știe că vom respecta toate măsurile impuse de autorități, inclusiv purtarea măștii de protecție la baza pârtiilor și recomandăm purtarea de cagule sau buff-uri pe pârtie”, mai spune Ioana Dragomir.

Schi la Arena Platos: Ce pârtii se vor deschide

Prima pârtie care se va deschide e pârtia A, cea mai lungă pârtie a complexului, și sunt șanse mari ca până marți și pârtia Arena să poată fi funcțională.

Programul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu va fi între 10 și 17.  „Buna funcționare a complexului în acest sezon va depinde, în cea mai mare măsură, de modul în care clienții vor înțelege să respecte normele de siguranță impuse de autorități.

Dacă regulile vor fi respectate, sunt convinsă că vom avea un sezon plăcut, chiar și în aceste condiții”, adaugă Ioana Dragomir.

Persoanelor care vin din zonele aflate în carantină nu sunt lăsate în stațiune

Autoritățile permit accesul înspre stațiunea Păltiniș doar persoanelor care vin din zone necarantinate și au declarație de tranzit și persoanelor care pot face dovada unei rezervări de cazare în stațiune.

Administratorii complexului Arena Platoș au aunțat pe pagina de facebook că persoanele care urcă spre Paltiniș din zone în care este impusă carantina, nu vor fi lăsate să treacă.

”Vestea buna este ca toti turistii care nu vin din zone de carantina ci doar tranzitează sau dovedesc ca au rezervare de cazare în Paltinis pot urca făra probleme”.

surse: facebook/arena platos, oradesibiu.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul pentru români al veteranului de război din Alba Iulia, Laurean Deac. Portretul unui erou de pe frontul rusesc

Publicat

La cei 99 de ani și șapte luni, veteranul de război, Laurean Deac, a urmarit cu lacrimi în ochi și mână la piept cum drapelul României a fost arborat în Piața Tricolorului din Alba Iulia. Drapel pentru care a luptat pe frontul din Rusia în timpul celui de al Doilea Război Mondal, țară în care a și stat prizonier timp de patru ani. 

Acum la cei aproape 100 de ani, sublocotenentul în rezervă a ajuns să fie martorul pe lângă a unui război mondial și a unei pandemii care afectează grav întreaga planetă.

”Toate bune! Toate să meargă înainte, în afară de boala asta care este peste tot”, a fost mesajul veteranului de război, pentru români, cu prilejul Zilei Naționale a României, care va fi celebrată marți, 1 decembrie, la Alba Iulia în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, acesta și-a adus aminte de sărbătoare de la Alba Iulia cu ocazia Centenarului când, în 2018, zeci de mii de oameni au fost la Alba Iulia pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

Laurean Deac a fost încorporat în 1 aprilie 1943, la 22 de ani. După un an de instrucţie, la 1 aprilie 1944 a plecat pe front în Rusia.

”După armistiţiu, ne-au înconjurat rușii. Eram în Moldova când s-a întâmplat. La Erevan ne-au dus. Eram 600 de oameni acolo, n-au deparazitat și ne-au băgat în fabrică, la topit aluminiu”, a povestit acesta în 2019, cu ocazia a 101 de la Marea Unire.

A fost eliberat în 1948, după patru ani. „În 20 mai 1948 am ajuns acasă. Țin bine minte ziua aceea. Am făcut nouă zile întregi încoace. Am iubit și m-am căsătorit după scurt timp. Soția a murit acum vreo șase ani”, a spus veteranul de război.

După venirea la putere a comuniștilor, veteranul şi familia sa s-au mutat din satul natal, Ohaba, la Alba Iulia. A avut opt copii, din care unii sunt stabiliţi acum în străinătate – Austria, Spania și Statele Unite ale Americii.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM OFICIAL de Ziua Națională la Alba Iulia, modificat. Care sunt manifestările din 1 Decembrie 2020 anunțate de autorități

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Accident la Alba Iulia. Un tânăr care conducea băut a intrat cu mașina într-un autoturism parcat

Publicat

politia

Un tânăr de 29 de ani din comuna Vințu de Jos este cercetat penal la Alba Iulia pentru producerea unui accident rutier. Se afla la volan sub influența alcoolului și a intrat cu mașina într-un autoturism parcat.

Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 22.00, polițiștii rutieri din Alba Iulia au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier produs pe strada Arieșului din Alba Iulia.

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Vințu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate