Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia: Spitalul Orășenesc Ocna Mureș are undă verde de la instanțe pentru a fi redeschis

Publicat

Spitalul Orășenesc din Ocna Mureș are undă verde de la instanțele de judecată pentru redeschidere. Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 8 octombrie recursul formulat de Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti în dosarul privind legalitatea unei hotărâri pronunțate în 2011 de Consiliul Local.

Concesionarea clădirii spitalului din Ocna Mureș către firma din București a fost contestată în instanță de primărie și Instituția Prefectului pe motiv că ar fi nelegală, iar, atât Tribunalul Alba, cât și Curtea de Apel Alba Iulia au au dat câștig de cauză, aceasta din urmă respingând luni recursul formulat de Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti.

Ca urmare a acestei decizii definitive, autoritățile locale și județene au permisiunea să încerce să redeschidă spitalul sub forma unui centru multifuncțional, dar pentru asta mai este nevoie de un ordin de la Ministerul Sănătății.

Spitalul din Ocna Mureş a fost închis în luna aprilie a anului trecut, în contextul reducerilor cheltuielilor în sistemul de sănătate.  Momentan, spitalul nu îndeplineşte condiţiile de funcţionare. “Din punct de vedere al deschiderii spitalului, a fost o comisie a Ministerului Sănătăţii, care a făcut o evaluare. Din fericire, structura spitalului este foarte bună, este un spital nou, care are o structură tehnică bună, dar, din punct de vedere al aparaturii, nu îndeplineşte nici măcar condiţiile minime şi nu sunt medici specialişti pentru a se putea deschide un spital”, a declarat într-o conferinţă de presă din luna august, directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Prezent la Alba Iulia, tot în luna august, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi,  a declarat că lipsa medicilor este o problemă întâlnită la nivel naţional, întrucât majoritatea celor care termină studiile pleacă în străinătate.

În prezent, la Ocna Mureş funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă doar asistenţă medicală de urgenţă, pentru 30.000 de locuitori din oraş şi localităţile aparţinătoare: Unirea, Lunca Mureş, Noşlac, Fărău, Războieni şi Hopârta. Spitalul din Ocna Mureş a fost închis la 1 aprilie 2011, după ce nu a mai primit finanţare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, având datorii de aproximativ 150.000 de lei. Închiderea spitalului din Ocna Mureş a coincis cu desfiinţarea altor spitale din Zlatna şi Baia de Arieş, tot în aprilie anul trecut, din cauza reducerii cheltuielilor din sistemul de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Administrația Locală din Ocna Mureș are drepturi depline asupra spitalului orășensc. Tribunalul Alba a respins acțiunea SC Hospital Clinic “Dr. Filip” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax