Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentință definitivă la ÎCCJ: Agentul de poliție Constantin Dominte, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în dosarul agentului de poliție din Pianu condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri oficiale. Instanța supremă a respins recursul lui Constantin Dominte și a menținut sentința Tribunalului Alba.

Agentul de poliţie Constantin Dominte, adjunct şef la postul de poliţie Pianu, din cadrul IPJ Alba, a recurs la comiterea de falsuri, în scopul de a se evidenţia cu rezultate pe linia combaterii activităţilor comerciale ilicite şi evaziunii fiscale. Astfel, poliţistul a întocmit în fals două procese verbale de contravenţie, atestând constatarea unor fapte inexistente privind comercializarea în mod nelegal şi fără documente de provenienţă a unor pachete de ţigări. De asemenea, agentul a semnat în fals ambele procese verbale la rubrica „Am luat la cunoştinţă”, respectiv la rubrica privind comunicarea unui exemplar al procesului verbal, fără ca persoanele vizate să aibă cunoştinţă de faptul că au fost sancţionate.

Dominte este condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare, cu termenul de încercare de 2 ani și 4 luni.  Totodată, aceeaşi sentinţă obligă recurentul inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.

Sentința ÎCCJ din 10 septembrie este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mircea

    miercuri, 12.09.2012 at 16:36

    mare-i gradina domnului!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax