Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

SENTINŢĂ în dosarul JAFULUI de la casa de schimb „Prima Exchange” Alba Iulia: Italianul Giovanni Granieri, condamnat la 9 ani închisoare

Publicat


Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat în dosarul jafului de la casa de schimb valutar “Prima Exchange” din Alba Iulia, produs în 2010. Cetăţeanul italian Giovanni Granieri (39 de ani) va executa 9 ani de închisoare pentru tâlhărie şi uz de fals.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul inculpatului Giovanni Granieri declarat împotriva sentinţei Tribunalului Alba 109 din 09.04.2014 şi a desfiinţat sentinţa penală atacată doar sub aspectul înlăturării măsuri de siguranţă a expulzării şi a temeiului juridic pentru care s-a dispus confiscarea specială a sumei de 21.738,36 lei de la inculpat.

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut în rest dispoziţiile sentinţei Tribunalului Alba prin care inculpatul Giovanni Granieri (de cetăţenie şi naţionalitate italiană) a fost condamnat la următoarele pedepse:

– 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (fapta din data de 21.02.2010 de la casa de schimb valutar din Alba Iulia)

– 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale (fapta din luna septembrie 2009).

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (faptele din data de 11.02.2010, 18.02.2010).

– 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de  fals în declaraţii (fapta din data de 26.09.2007).

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, în formă continuată.

În urma contopirii acestor pedepse cu pedeapsa anterioară de 8 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr. 468/21.12.2009 pronunţată de Tribunalul Alba, în dosarul penal nr. 5521/107/2008 (pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi port ilegal de armă albă în public) şi aplicării unui spor de pedeapsă de un an inculpatul urmează să execute în final pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă  interzicerea unor drepturi.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Reamintim că Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat, în 9 aprilie, la pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare, pentru tâlhărie, pe italianul Giovanni Granieri (39 de ani), în cazul jafului de la casa de schimb valutar “Prima Exchange” din Alba Iulia, produs în 2010. Decizia a fost atacată prin apel.

La vremea respectivă cercetat în stare de arest preventiv, Granieri a fost acuzat de tâlhărie. Procurorii au reţinut că, în februarie 2010, a sustras suma de 5.540 euro şi 400 lei de la casa de schimb valutar din centrul municipiului Alba Iulia. Acesta a determinat-o pe casieriţă să iasă din unitate, după ce a răsturnat panoul pe care erau afişate valorile de schimb. Femeia a fost atacată cu un spray lacrimogen.

Italianul a mai fost condamnat, definitiv, şi într-un dosar de tentativă de omor. În urmă cu şase ani, acesta a înjunghiat două persoane din oraşul Zlatna, pe Florin Nistor şi pe tatăl acestuia, Emanoil Nistor.

Citeşte mai multe detalii AICI.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Românii și bulgarii, pe ultimele locuri în UE, la utilizarea internetului. De la ce vârstă au copiii profil pe rețele online

Publicat

Datele publicate luni de Eurostat arată că 87% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat în 2019 că au folosit Internetul în ultimele trei luni, pe ultimele locuri în UE fiind românii (74%) şi bulgarii (68%). La polul opus, ţările unde aproape întreaga populaţie cu vârsta între […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24: Pe cine ați vota în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, pentru următorii patru ani?

Publicat

Bătălia pentru fotoliul de primar al municpiului Alba Iulia se relansează după ce USR Alba a anunțat că va susține un liberal pentru candidatura la această funcție. USR Alba și-a anunțat public susținerea pentru candidatura lui Gabriel Pleșa, actual viceprimar PNL, chiar și dacă acesta va candida ca independent (nu doar cu condiția să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Care sunt semnele că este momentul să îți schimbi bateria la telefon. Diferențe între Apple și Android

Publicat

mobil internet

Bateria de pe telefoane nu este făcută să te țină la nesfârșit, așa că e bine să știi când trebuie să o schimbi pe cea de pe telefonul tău. Cu cât trece mai mult timp de la achiziționarea unui dispozitiv, cu atât cresc și șansele ca bateria din interior să fie mai degradată. Semnele sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum să furi un milion de euro din contul altei persoane. Polițiștii de la Operațiuni Speciale Alba Iulia, implicați în anchetă

Publicat

Un bărbat a reușit să transfere un milion de euro din contul altei persoane, în afara țării, după ce i-ar fi indus în eroare pe angajații băncii, prezentându-se la ghișeu deghizat și cu acte false. Pentru prinderea lui au colaborat polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu și cei de la Biroul Operațiuni Speciale Alba Iulia. Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate