Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SENTINŢĂ în dosarul JAFULUI de la casa de schimb „Prima Exchange” Alba Iulia: Italianul Giovanni Granieri, condamnat la 9 ani închisoare

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat în dosarul jafului de la casa de schimb valutar “Prima Exchange” din Alba Iulia, produs în 2010. Cetăţeanul italian Giovanni Granieri (39 de ani) va executa 9 ani de închisoare pentru tâlhărie şi uz de fals.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul inculpatului Giovanni Granieri declarat împotriva sentinţei Tribunalului Alba 109 din 09.04.2014 şi a desfiinţat sentinţa penală atacată doar sub aspectul înlăturării măsuri de siguranţă a expulzării şi a temeiului juridic pentru care s-a dispus confiscarea specială a sumei de 21.738,36 lei de la inculpat.

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut în rest dispoziţiile sentinţei Tribunalului Alba prin care inculpatul Giovanni Granieri (de cetăţenie şi naţionalitate italiană) a fost condamnat la următoarele pedepse:

– 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (fapta din data de 21.02.2010 de la casa de schimb valutar din Alba Iulia)

– 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale (fapta din luna septembrie 2009).

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (faptele din data de 11.02.2010, 18.02.2010).

– 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de  fals în declaraţii (fapta din data de 26.09.2007).

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, în formă continuată.

În urma contopirii acestor pedepse cu pedeapsa anterioară de 8 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr. 468/21.12.2009 pronunţată de Tribunalul Alba, în dosarul penal nr. 5521/107/2008 (pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi port ilegal de armă albă în public) şi aplicării unui spor de pedeapsă de un an inculpatul urmează să execute în final pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă  interzicerea unor drepturi.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Reamintim că Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat, în 9 aprilie, la pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare, pentru tâlhărie, pe italianul Giovanni Granieri (39 de ani), în cazul jafului de la casa de schimb valutar “Prima Exchange” din Alba Iulia, produs în 2010. Decizia a fost atacată prin apel.

La vremea respectivă cercetat în stare de arest preventiv, Granieri a fost acuzat de tâlhărie. Procurorii au reţinut că, în februarie 2010, a sustras suma de 5.540 euro şi 400 lei de la casa de schimb valutar din centrul municipiului Alba Iulia. Acesta a determinat-o pe casieriţă să iasă din unitate, după ce a răsturnat panoul pe care erau afişate valorile de schimb. Femeia a fost atacată cu un spray lacrimogen.

Italianul a mai fost condamnat, definitiv, şi într-un dosar de tentativă de omor. În urmă cu şase ani, acesta a înjunghiat două persoane din oraşul Zlatna, pe Florin Nistor şi pe tatăl acestuia, Emanoil Nistor.

Citeşte mai multe detalii AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax