Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentință la Curtea de Apel Alba Iulia în „Dosarul bolovanilor vânduţi la preţ de aur”. Dorel Vîrciu va petrece 10 ani în închisoare

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat  în „Dosarul bolovanilor vânduţi la preţ de aur”. Instanța a respins recursul formulat de Dorel Vîrciu și a menținut decizia Tribunalului Hunedoara prin care acesta era condamnat la 10 ani de închisoare cu executare și dauna morale de 290.000 de lei.

„Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate în 15.11.2012 apelurile declarate de inculpat şi partea civilă împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Hunedoara în 14.09.2012, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul bolovanilor vânduţi la preţ de aur. Prin sentinţa Tribunalului Hunedoara, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus în principal condamnarea inculpatului V.D. la 10 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, dar şi obligarea inculpatului la plata de daune materiale către partea civilă B.N.A. în sumă de 290.000 de lei şi menţinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului.

Inculpatul V.D., de 47 de ani, din judeţul Alba este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave asupra unei persoane din Roşia Montană căreia i-ar fi vândut în data de 25.11.2011 pentru suma de 290.000 lei 3,5 kg de aur, după tranzacţie cumpărătorul constatând că produsul cumpărat era o rocă obişnuită. Inculpatul a fost reţinut în data de 27.11.2011, a fost judecat în stare de arest preventiv iar prin decizia din 15.11.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut starea de arest a inculpatului V.D. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu partea civilă şi de la comunicare cu inculpatul, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

Reamintim că, potrivit oamenilor legii, Dorel Vîrciu (47 de ani), cu antecedente penale, dăduse sfară în ţară că are de vânzare două pepite de aur şi s-a întâlnit cu un potenţial cumpărător al acestora, în oraşul Abrud. Amatorul de aur era un medic, de 30 de ani, din Roşia Montană. Prezentându-se cu numele Marius, infractorul i-a spus că pepitele de aur cântăresc împreună aproximativ trei kilograme şi jumătate şi le dă contra sumei de 290.000 de lei. Cei doi au bătut palma şi au stabilit să se întâlnească pe raza comunei Buceş (Hunedoara), pentru a realiza tranzacţia.

Ajunşi în Buceş, medicul veterinar i-a dat lui Dorel Vîrciu toţi banii ceruţi şi a primit în schimb două cutii de plastic sigilate cu bandă adezivă, pe care le-a verificat doar ulterior. Atunci a găsit doar pietre obişnuite, fără valoare. Dându-şi seama că a fost înşelat, medicul a depus plângere la Poliţia Brad, iar oamenii legii l-au identificat.
„Poliţiştii hunedoreni, împreună cu cei din Zlatna au făcut o percheziţie în locuinţa lui Vîrciu, de unde au fost ridicate probe şi a fost recuperată o sumă de 20.000 de lei – din totalul de 290.000 de lei, pe care păgubitul i-a plătit pentru cele două bucăţi de rocă”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax