Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Şerban Huidu, în comă artificială, după un accident la schi

Publicat

serbanhuidu.ro

UPDATE: Potrivit realitatea.net, care citează dintr-un comunicat al Poliţiei din Tirol, Austria: „În data de 29.12.2010, la ora 13.45, un cetaţean român în vârstă de 34 de ani a coborât pista Familienabfahrt din staţiunea Patscherkofel, comuna Patsch, purtând o cască de protecţie. Pe porţiunea numită Nassengraben, şi-a agăţat un ski şi s-a prăbuşit în partea stângă a direcţiei de mers, circa 10 metri printre copaci în pădure. În cădere, s-a accidentat extrem de grav la cap. Românului i s-au acordat îngrijiri din partea salvamontiştilor de pe pârtie până la sosirea elicopterului de salvare C1. În cele din urmă a fost recuperat cu ajutorul unei funii de 40 de metri şi transportat cu elicopterul la clinica din Innsbruck”.

Medicii de la Innsbruck au declarat, joi, că Şerban Huidu a suferit o fractură craniană, că sângerarea s-a oprit şi că nu este necesară intervenţie chirurgicală, dat fiind faptul că presiunea intracraniană nu s-a mărit. Aceştia urmau să îl extubeze, joi, pentru a-i permite să se trezească din starea de comă indusă, treptat şi vor continua seria investigaţiilor medicale, fiind optimişti în ceea ce priveşte recuperarea prezentatorului TV, pe care o estimează ca fiind de câteva săptămâni.

Potrivit realitatea.net, starea lui Şerban Huidu este stabilă. Aceeaşi sursă precizează că poliţia din Tirol, în zona unde a avut loc accidentul, a demarat o anchetă pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs acesta.  Se pare că accidentul s-a produs într-o zonă cu gheaţă şi că Şerban Huidu a plonjat de la trei metri.

Prezentatorul TV Şerban Huidu (34 de ani) a fost victima unui accident grav petrecut pe o pârtie de schi din Innsbruck, Austria, potrivit Cancan. Miercuri, în jurul orei 14.00, Şerban Huidu cobora cu viteză pe pârtie (Patscherkofel), a pierdut controlul schiurilor şi a căzut aproximativ zece metri, în pădure, izbindu-se cu putere de un copac, după cum precizează site-ul austriac www.tt.com. În urma impactului, deşi purta cască de protecţie, acesta şi-a pierdut cunoştinţa. Salvamontiştii i-au acordat primul ajutor şi, ulterior, Şerban Huidu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar din Innsbruck, cu un elicopter, precizează acelaşi site.

patscherkofel_TVB Innsbruck

Medicii austrieci i-au indus starea de comă artificială, potrivit libertatea.ro., pentru a fi posibilă o mai bună investigare a situaţiei sale din punct de vedere medical. Surse citate de Cancan precizează că Şerban Huidu are hemoragie craniană şi că următoarele 24 de ore sunt decisive.

Socrul prezentatorului TV, Matei Vintilă a spus pentru libertatea.ro că Şerban şi-a recunoscut soţia la spital şi că îşi mişca mâinile şi picioarele. Familia a contactat Ambasada României la Viena şi au primit confirmări pentru acordarea sprijinului în cazul în care se va decide necesitatea transportării pacientului la un spital din capitala Austriei. Accidentul s-a petrecut în timpul unui sejur pe care Şerban Huidu îl petrecea la schi, împreună cu familia. Şerban Huidu este căsătorit şi are doi copii, în vârstă de doi, respectiv patru ani. Din 2001, prezintă împreună cu Mihai Găinuşă emisiunea TV „Cronica Cârcotaşilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax