Connect with us
Publicitate

AIUD

Sergent din Aiud, condamnat după ce a fost prins sub influența drogurilor la volan. Ce pedeapsa i-au dat judecătorii militari

Publicat

Un sergent major al UM 01497 Aiud a fost condamnat de magistrații militari, după ce a fost prins la volan, sub influența substanțelor interzise.

Dosarul său a ajuns pe masa procurorilor militari de la Tribunalul Militar Cluj Napoca. 

În data de 13 decembrie 2023, magistrații l-au condamnat pe acesta în primă instanță. Condamnarea a venit după ce militarul a semnat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere al vinovăției. Mai exact și-a recunoscut fapta și a optat pentru procedura simplificată.

Potrivit motivării instanței, militarul a fost tras pe dreapta în data de 5 februarie 2023 în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din Aiud.

Acesta a fost testat cu aparatul drug test, iar rezultatul a fost pozitiv pentru derivaţi de amfetamină (MDMA).

După ce a fost testat în trafic, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice. În urma testării de laborator, rezultatul a fost unul pozitiv.

”Se constată prezența în organismul sus-numitului a unor substanțe psihoactive, fiind depistat Pozitiv pentru derivați de amfetamină în mostra de urină”, se arată în motivarea instanței.

În data de 13 decembrie 2023, magistrații militari au dat o decizie în acest caz.

Mai exact au admis acordul de recunoastere al vinovăției încheiat între militar și procuror și l-au condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pedeapsa a fost una cu amânare.

De asemenea militarul va mai avea de făcut 30 de ore de muncă în folosul comunității.

Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax