Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sergiu Paşca, cunoscut pentru cercetările despre autism, a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Aiud

Publicat

Sergiu Paşca, tânărul de 30 de ani cunoscut pentru studiile în domeniul autismului, a primit, luni, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Aiud. Distincţia i-a fost acordată de primarul Mihai Horaţiu Josan într-un cadru restrâns, pentru contribuţiile deosebite în domeniul cercetării ştiinţifice.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, Sergiu Paşca este unul dintre cei mai renumiţi cercetători români, care a reuşit să contribuie la progresul medicinii, prin activitatea sa ştiinţifică.

Tânărul s-a născut şi a crescut în Aiud, remarcându-se încă din anii şcolii generale şi ai liceului. A obţinut mai multe premii în timpul şcolii, atât la olimpiadele şi competiţiile judeţene, cât şi la cele naţionale. În 2001, a fost şef de promoţie al Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, cu media generală 10 în cei patru ani de studiu. Apoi a beneficiat de admiterea onorifică (media 10) la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

Munca de cercetare desfăşurată în domeniile ştiinţelor medicale şi în special studiul aplicat asupra problemei bolnavilor de autism i-au atras recunoaşterea internaţională, obţinând premii de excelenţă, nominalizări şi burse renumite din partea celor mai consacrate instituţii în domeniu, din întreaga lume, mai precizează sursele citate.

Are titlul de doctor în cercetare şi urmează studii postdoctorale la Universitatea de Medicină Stanford, din California, SUA. În anul 2012, această instituţie de învăţământ i-a conferit premiul pentru cea mai bună cercetare postdoctorală.

Anul acesta, a primit şi premiul pentru „Cel mai bun student român din străinătate” din partea „Ligii studenţilor români din străinătate”.

Reprezentanţii Primăriei au transmis că “motivul pentru care decernarea distincţiei nu s-a făcut într-un cadru festiv, aşa cum se prevăzuse iniţial în hotărârea de Consiliu Locale, se datorează faptului ca domnul Paşca a fost prezent în municipiu pentru o perioadă foarte scurtă de timp”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dap

    miercuri, 25.09.2013 at 17:22

    Standford se scrie cu opt de „d”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate