Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Servicii de recuperare, agrement, terapie cu cai, brutărie tradiţională. Proiecte prin care CJ Alba încearcă să încurajeze accesul pe piaţa muncii

Publicat

locuri munca

bursa locurilor de munca În atenţia consilierilor judeţeni intră, în şedinţa de vineri, două proiecte – „SES-am deschide-te!” şi „Punţi comunitare”, prin care se creează structuri de economie socială (SES), ce oferă locuri de muncă pentru persoane din categorii vulnerabile din judeţul Alba şi alte zone dine regiunile Centru şi Nord-Vest. Persoanele vor activa în domenii precum servicii de recuperare, agrement sau terapie cu cai, brutărie tradiţională, construcţii sociale, amenajare spaţii verzi.

Ambele iniţiative au fost accesate prin cererea de propuneri de proiecte „Dezvoltarea economiei sociale”, iar CJ Alba a fost informat despre aprobarea cererii de finanţare. În acest sens, a semnat aord de colaborare cu Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare şi Centrul de Iniţiative pentru Economie Socială.

 

Consililul Judeţean a identificat posibilitatea de a crea un sistem funcţional ce va duce la ocuparea pe piaţa muncii a 151 de persoane din regiunile Centru şi Nord-Vest. Este vorba despre proiectul „”SES-am deschide-te”, ce îşi propune să crească gradul de ocupare pentru persoane din grupuri vulnerabile prin crearea a opt noi Structuri de Economie Socială (SES), patru dintre ele urmând să funcţioneze la Abrud, Aiud, Blaj şi în localitatea Leorinţ. Potrivit CJ Alba, acestea vor ajuta la valorificarea forţei de muncă locale.

Se propune alocarea sumei de 181.802 lei, contribuţie a administraţiei judeţene. Valoarea totală a proiectului este de 9.090.135 lei şi beneficiază de finanţare POS DRU.

Domeniile structurilor de economie socială vor fi următoarele: la Aiud şi Abrud – servicii de recuperare şi agrement (masaj, aerobic şi împachetări); la Blaj, centru de promovare comunitar, iar în Leorinţ, servicii de terapie cu cai şi agrement.

În total, în cele opt SES, vor fi create 46 de locuri de muncă, din care 30 pentru persoane aparţinând grupurilor vulnerabile.

Valoarea totală a proiectului este de 9.090.135 de lei, din care 181.802 lei contribuţia CJ Alba şi 8.908.332 lei contribuţia comunitară (FSE) şi cea de la bugetul de stat. Pentru sustenabilitatea proiectului, fiecare structură economică socială înfiinţată va menţine locurile de muncă create cel puţin 12 luni după finalizarea lui.

Proiectul “Punţi comunitare” prevede înfiinţarea a 7 SES-uri, la Abrud, Blaj, Ighiu – în judeţul Alba, Sânpetru, Brașov – judeţul Braşov şi Apahida, Sic – judeţul Cluj.

Pentru structurile din Alba, domeniile sunt: brutărie tradiţională la Abrud, amenajare spaţii verzi la Blaj, construcţii sociale la Ighiu.

În total, vor fi create 42 de locuri de muncă, din care 28 pentru persoane din categorii vulerabile.

Din partea CJ Alba, se propune alocarea sumei de 85.640,02 lei. Valoarea totală a proiectului este de 7.950.091,77, din care: 159.001,84 lei (2%) – contribuția solicitantului și a partenerilor şi 7.791.089,93 lei (98%) – contribuția comunitară (FSE) și contribuția publică națională de la bugetul de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax