Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Servicii medicale gratuite pentru pacienţii neasiguraţi. Cine va putea beneficia de acestea. Anunțul CNAS

Publicat

Servicii medicale gratuite pentru pacienţii neasiguraţi: de la 1 iulie vor fi incluse o serie de servicii gratuite pentru pacienţii neasiguraţi. Vor fi decontate de la bugetul de stat. Anunțul a fost făcut de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea.

Este vorba despre servicii pentru pacienții neasigurați, în Planul Național de Cancer. La finalul anului trecut existau 204.722 de cazuri de cancer.

„Avem Planul Naţional de Cancer. În cadrul acestui plan s-au introdus servicii şi pentru neasiguraţi, ceea ce este un mare fapt faţă de alte ţări. Înseamnă că dânşii au acces la servicii de prevenţie, diagnostic şi pot să acceseze şi planul de tratament. Deci este un mare pas înainte. Banii vin de la bugetul de stat, aici e diferenţa.

Se va deconta de la bugetul de stat în funcţie de câţi oameni se vor prezenta şi la câţi oameni se vor depista cazuri de cancer. Practic aceşti pacienţi neasiguraţi vor beneficia şi de investigaţii”, a declarat dr. Valeria Herdea, pentru Agerpres.

Servicii medicale gratuite pentru pacienții neasigurați. Procedura

Potrivit preşedintelui CNAS, un neasigurat care merge la medicul de familie este consultat. Dacă în urma consultaţiei se stabileşte că s-ar putea să existe o suspiciune de boală neoplazică, de cancer, pacientul va fi trimis la investigaţii, la analize. Apoi va fi trimis la un specialist oncolog pentru investigaţii de specialitate, care îi va pune un diagnostic.

„Se va face acelaşi parcurs ca la ceilalţi pacienţi, fiindcă e un drept constituţional într-o astfel de boală. Faptul că se asumă aşa ceva este mare lucru din punctul meu de vedere. (…)

Gândiţi-vă că avem cancere de colon, cancere de esofag, avem cancere pulmonare, cancer de sân etc, e o mortalitate foarte înaltă, deci o astfel de măsură e foarte binevenită.

Planul Naţional de Cancer este unul din dezideratele cele mai importante pe care eu, personal, le apăr în acest mandat. Vă spun de ce, pentru că nu este normal să moară atâţia oameni şi atunci un astfel de plan, care e rodul muncii a foarte multor oameni, merită pus în aplicare şi merită sprijinit. Avem 204.722 de pacienţi cu cancer la 31 decembrie anul trecut şi 2.700 sunt de copii”, a afirmat dr. Valeria Herdea.

Preşedintele CNAS a precizat că această alocare pentru pacienţii neasiguraţi este prevăzută doar pentru Planul Naţional de Cancer şi nu pentru toate tipurile de servicii medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax