Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Servicii sociale pe două roți”, un proiect elvețiano-român: Albaiulienii ar putea ajuta persoanele nevoiașe circulând pe bicicletă

Publicat

Albaiulienii ar putea participa la îmbunătățirea serviciilor sociale din oraș circulând cu bicicleta sau cu scuterul. Asta ar putea deveni realitate prin proiectul „Servicii sociale pe două roți”, inițiat de Fundația PAEM și propus spre parteneriat Primăriei. Vehiculele ar urma să fie închiriate, iar o mare parte din banii obținuți ar fi dirijați spre centre de asistență socială. În ședința de Consiliu Local de marți, se va supune la vot participarea Primăriei în calitate de partener la acest proiect.

„Servicii sociale pe două roți” este un proiect inițiat de Fundația PAEM Alba, depus spre finanțare în iulie 2012, în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, Fondul tematic pentru Participarea Societății Civile, Schema de Granturi pentru ONG-uri, în cadrul căruia Primăria Municipiului Alba Iulia a fost propusă ca partener. În cazul ăn care proiectul va fi aprobat, Fundația PAEM și Primăria vor participa la furnizarea de servicii sociale.

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la modernizarea serviciilor sociale la nivelul Centrului de urgență pentru persoanele fără adăpost și a Cantinei Sociale din Municipiul Alba Iulia, începând cu anul 2013, prin încurajarea cetățenilor orașului cu vârste cuprinse între 14 și 70 de ani, de a folosi mijloace de transport ecologice, puse la dispoziție spre închiriere, în 7 stații din oraș.

Bugetul proiectului se apropie de 280.000 CHF, adică aproximativ 225.000 euro, sumă compusă din 90 % fonduri nerambursabile și 10% contribuția Primăriei și a Fundației PAEM.

Proiectul prevede crearea unei rețele inovative de transport ecologic în Alba Iulia, începând cu anul 2013, care să cuprindă 55 de biciclete semi-electrice, 10 scutere electrice cu auto-echilibrare de tip Segways și 5 cărucioare electrice pentru persoane cu dizabilități. Acestea vor fi date spre închiriere, iar 75 % din veniturile obținute vor fi direcționate spre Cantina Socială și spre Centrul de urgență pentru persoanele fără adăpost.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax