Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Serviciile de terapie pentru copiii cu autism, acordate de ONG-uri, vor fi decontate în sistemul de asigurări de sănătate

Publicat

Organizaţiile non-guvernamentale care oferă sesiuni de terapie copiilor cu autism vor avea posibilitatea să le fie decontate serviciile de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat modificarea Legii nr.151/2010.

Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi ONG-urile urmează să stabilească o procedură potrivit căreia copiii diagnosticați cu autism vor putea fi integrați în sistemul de învățământ normal. A fost creat cadrul pentru condiţiile de învăţământ, protecţie a pacientului şi aparţinătorului şi terapie, medicamentoasă şi de psihoterapie.

Măsura vine și în sprijinul părinților cu copii autiști care sunt nevoiți să renunțe uneori la locul de muncă pentru a acorda asistență acestora. Serviciile de recuperare şi reabilitare – psihiatrie pediatrică, logopedie, kinetoterapie, terapie comportamentală, psihopedagogie sunt suportate din punct de vedere financiar de părinţi, în cadrul centrelor specializate. Primesc doar 500 de lei lunar ca însoţitor, iar costurile pentru terapie ajung uneori la peste o mie de euro.

Prin modificarea Legii 151/2010, se au în vedere serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale pentru persoanele cu autism şi tulburări de sănătate mintală asociate.

Sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax