Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Serviciu unic de avizare în toate ministere până la 1 iunie. Schimbări propuse în licitațiile publice. Anunțul premierului Ciolacu

Publicat

Serviciu unic de avizare în toate ministere, până la 1 iunie. Premierul Marcel Ciolacu spune că până la data de 1 iunie va exista un singur serviciu de avizare în toate ministerele. De asemenea, potrivit acestuia, inteligența artificială ar putea să fie folosită și în cadrul licitațiilor publice. Astfel, analiza dosarelor s-ar putea face în doar cinci minute, față de șase luni. 

Serviciu unic de avizare în toate ministere, până la 1 iunie

„Singurul lucru din punctul meu de vedere important pe care voi reuși să-l fac până la data de 1 iunie va fi faptul că în toate ministerele o să fie un singur serviciu de avizare.

Este inacceptabil, după 30 și de ani, să te duci într-un minister, cum e de exemplu Ministerul Mediului sau Ministerul Transporturilor, care are în subordine serviciile ministerului dar și multe autorități și multe companii, și să mergi să iei avize de peste tot. (…)

Niște funcționari pot bloca investiții de zeci de miliarde”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, miercuri, în cadrul unei conferințe.

Potrivit premierului, va exista un singur birou unic, în subordinea ministrului, care va răspunde.

Premierul susține folosirea inteligenței artificiale în licitații

Marcel Ciolacu a transmis că susține folosirea inteligenței artificiale pentru analizarea dosarelor în cadrul licitațiilor publice.

„Ne aflăm în epoca în care la o licitație să vi se dea răspunsul durează șase luni. Înainte dura doi ani, pentru că anumite comisii trebuie să analizeze fiecare hârtie din dosar.

Trebuie să duceți zeci de cutii de calcule, când există inteligență artificială, unde cei care concurează trebuie să ducă un simplu stick. Nu trebuie să analizeze nimeni.

Acea inteligență trebuie să fie conectată cu cei care eliberează diplome, cu ingineri, fiindcă informațiile de bază trebuie luate de la dvs., de la mediul universitar, de la constructori, iar răspunsul la o licitație se poate da în cinci minute.

Pe urmă, cred că o să ia vreo 48 de ore pentru a se pune într-un proces verbal. Dar asta este era în care trăim acum.

Dacă nu vom înțelege acest lucru și nu vom intra în această dinamică, România nu se va dezvolta. Vom continua să inventăm apa caldă, vom continua să fim cei mai mândri dintre toți și să găsim, mai ales noi politicienii, explicații de ce nu s-a putut face și mai ales, normal, că adversarii politici sunt de vină și nu noi”, a mai declarat premierul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax