Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Donaţie germană pentru Serviciul de Asistenţă Socială Cugir

Publicat

Cugirul a fost vizitat, recent, de către reprezentanţii fundaţiei „Freunde Maria Rast” din oraşul înfrăţit Wasserburg.  Delegaţia a fost condusă de Erich Baumgartner, cetăţean de onoare al oraşului Cugir, care a venit însoţit de către un alt membru al asociaţiei, doctorul Erbert Fleskamp, specialist în medicină naturistă şi acupunctură. Prietenii din Germania au fost întâmpinaţi la Primăria oraşului Cugir de primarul Adrian Teban şi viceprimarul Rodica Florea.

Vizita a avut scop umanitar, delegaţia din Wasserburg donând localităţii de la poalele Drăganei un autoturism marca Volkswagen, ce urmează să fie folosit de către Serviciul de Asistenţă Socială, pentru asigurarea îngrijirii medicale la domiciliu.

„La ultima şedinţă a fundaţiei, Eric Baumgartner ne-a informat că oraşul Cugir are nevoie de un autoturism care să fie utilizat pentru consultaţii şi tratamente ambulatorii. M-am gândit că sunt oameni în vârstă care au nevoie de un astfel de seviciu, motiv pentru care am donat acest autoturism  aflat în stare bună de funcţionare” a precizat dr. Erbert Fleskamp.

Ca de fiecare dată, delegaţia germană a vizitat şi Spitalul orăşenesc Cugir, pentru care au adus mai multe obiecte de mobilier. Timp de 21 de ani prin intermediul Fundaţiei „Freunde Maria Rast”,  Erich Baumgartner a contribuit la îmbunătăţirea dotării tehnice a spitalului din Cugir, pentru care a adus un aparat de respiraţie artificială, aparat de anestezie, scaune pentru invalizi, paturi de spital, noptiere, saltele, lenjerie şi alte materiale sanitare.

„Venim la Cugir şi implicit la spital o dată sau de două ori pe an, încă din 1990, când la conducerea spitalului era doctorul Buta Flaviu. Ca urmare a relaţiei bune pe care am stabilit-o cu oraşul Cugir, am încercat să venim în sprijinul acestei comunităţi, astfel că, ceea ce noi am schimbat la Wasserburg şi a fost în stare bună, am trimis la Cugir, cu sprijinul asociaţiei Freunde Maria Rast, care a acoperit cheltuiala cu transportul”, a mai spus  Erich Baumgartner.

Primarul Cugirului a profitat de faptul că vizita delegaţiei germane a coincis cu una dintre acţiunile campaniei de primăvară şi a plantat împreună cu Erich Baumgartner un „copac al prieteniei şi bunei colaborări” la intrarea în oraş, sub plăcuţa cu „Oraşe înfrăţite” Cugir-Wasserburg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax