Connect with us
Publicitate

AIUD

Serviciul Patrimoniului Aiud amendat pentru cazarea necorespunzătoare a câinilor fără stăpân. Cât costa întreținerea unui animal

Publicat

Serviciul Public al Administrației Patrimoniului Local Aiud (instituție subordonată Consiliului Local Aiud) a încercat să scape în instanță, de o amendă, pe care a primit-o din partea Direcției Sanitar Veterinare Alba, după ce inspectorii au găsit mai mulți câini cazați într-un spațiu care nu avea aviz sanitar. 

Un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud, iar o primă decizie a fost dată pe 4 februarie 2021.

Mai exact, în urma unui control DSVSA Alba, în data de 29 septembrie 2020, SPAPL Aiud a fost amendat cu 5000 de lei, după ce au fost descoperiți 23 de câini în niște boxe, din curea instituției, boxe care nu erau avizate sanitar veterinar, și mai mult de atât, nu existau documente care să ateste data capturării, locul și cine a capturat câinii.

Primăria Municipiului Aiud, avea la acel moment o autorizație sanitar veterinară pentru centrul de ecarișaj, autorizație emisă în data de 26 octombrie 2019, dar spațiul nu era încă terminat.

În spațiul respectiv sunt amennajate acum 55 de locuri cu 30 de cuști.

La o lună de la primirea amenzii din partea DSVSA Alba, în data de 19 octombrie 2020, Primăria Municipiului Aiud a încheiat un contract cu ”Asociația Adăpostul meu din Alba”, asociație care să se ocupe de gestionarea câinilor fără stăpân.

Contracul este încheiat pentru gestionarea a 100 de câini pe an, iar pentru fiecare câine prins și cazat în centrul de ecarisaj, asociația primește 500 de lei.

În urma cererii de anulare a amenzii magistrații Judecătoriei Aiud au concluzionat că: ”nu este disproporționată aplicarea amenzii și că fapta săvârșită de petent prezintă o gravitate ridicată, cât timp acesta este un profesionist în domeniu, având obligația de a caza câinii într-un spațiu autorizat din punct de vedere sanitar veterinar; se reține și numărul ridicat de animale găsit în acest spațiu”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare au respins cererea de anulare a amenzii. Decizia din 4 februarie 2021 nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioră în termen de 30 de zile de la comunicare.

sursă foto: Facebook, Primăria Municipiului Aiud, imagine reprezentativă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax