Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Serviciul pentru Imigrări Alba: Cei mai mulți cetățeni străini provin din Italia, Republica Moldova și Germania. 30 de persoane depistate cu şedere ilegală, în 2014

Publicat

biroul de imigrariServiciul pentru Imigrări Alba a depistat, anul trecut, 30 de cetăţeni străini cu şedere ilegală sau care lucrau fără forme legale. Aceştia au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României. În total, în evidenţele Serviciului au fost înregistraţi 954 cetăţeni străini, din 58 de ţări. Cei mai mulţi sunt din Italia, Republica Moldova și Germania.

La sediul Serviciului pentru Imigrări Alba a avut loc prezentarea activităţii desfăşurate în 2014, întâlnire la care a participat inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, Nelu Pop. Potrivit datelor, la sfârşitul anului 2014, în evidenţele Serviciului se aflau înregistraţi 954 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 58 ţări ale lumii.

Cei mai mulţi cetăţeni aflaţi în judeţul Alba provin din Italia (305) Republica Moldova (171), Germania (119), Turcia (54), China(28), Austria(24) Franţa(23), .

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse 28 de invitaţii, dintre care 27 au fost admise şi una a fost respinsă.

În anul 2014 au fost primite 5 cereri pentru eliberarea de autorizaţii de muncă lucrătorilor angajaţi în muncă sau detaşaţi. Ca urmare, au fost eliberate 4 autorizaţii de muncă pentru lucrător permanent şi o autorizaţie de muncă unui student.

În perioada analizată au fost primite 357 cereri  prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbarea reşedinţei, dintre care, pentru cetăţeni din state terţe, un număr de 180, iar pe spaţiul UE şi SEE, un număr de 167.

Ca urmare, au fost emise 357 documente care atestă rezidenţa pe teritoriul României, din toate categoriile: permise de şedere temporară şi permanentă pe teritoriul României, certificate de înregistrare a rezidenţei şi cărţi de rezidenţă temporară şi permanentă pentru membrii de familie ai cetăţenilor proveniţi din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European. În perioada de referinţă, a fost revocat dreptul de şedere pentru 10 cetăţeni non comunitari care nu mai îndeplineau condiţiile ce au stat la baza eliberării documentelor de rezidenţă.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii la negru şi a actelor care pot aduce atingere siguranţei naţionale, în anul 2014, au fost depistaţi 30 cetăţeni străini, din care 28 cu şedere ilegală şi 2 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, care au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României.

În cursul anului 2014, au fost aplicate amenzi contravenţionale în sumă totală de 14.300 lei.

La şedinţa de evaluare au participat şi reprezentaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax