Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Sesiune de transfer a magistraţilor organizată de CSM: Cererile se depun până în 12 mai. Locuri disponibile la instanţele din Alba

Publicat


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) derulează de luni o sesiune de transferuri a judecătorilor şi procurorilor. În aria de competenţă a Curţii de Apel Alba Iulia sunt vacante 28 de locuri pentru judecători, din care 11 disponibile pentru transfer, respectiv patru la instanţele din judeţul Alba. Pentru procurori, este disponibil un post pentru promovare prin concurs la data de 1 iunie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi două la Aiud.

Cererile de transfer pot fi depuse la CSM până în data de 12 mai 2014, inclusiv.

La Curtea de Apel Alba Iulia, din schema de 45 de judecători, este vacant un post temporar vacant (indisponibilizat pentru concurs promovare).

La Tribunalul Alba, din cele 30 de posturi prevăzute, doar 27 sunt ocupate, trei fiind indisponibilizate pentru concurs promovare. Unul dintre acestea este disponibiil din 1.07.2014.

La Judecătoria Alba Iulia, sunt două posturi disponibile (schema cuprinde 16 posturi), la Judecătoria Aiud sunt 6 posturi vacante, inclusiv cea de preşedinte, la Cîmpeni unul (preşedinte) şi la Blaj funcţia de preşedinte.

Însă din aceste posturi vacante, disponibile pentru transfer pentru judecători sunt doar două la Judecătoria Alba Iulia şi două la Aiud.

Unul dintre motivele pentru care schema de judecători nu este completă la mai multe instanţe din ţară este faptul că magistraţii preferă, după terminarea stagiului obligatoriu, să opteze pentru promovarea la instanţele pe raza cărora îşi au domiciliul. În plus, la judecătorii este volum mai mare de muncă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheo

    miercuri, 07.05.2014 la 14:23

    Va rog transferati-i pe chiriac si damian de la Tribunalul alba -C A , pt ca ei sunt slugi obediente ale statului si fac de ras justitia din judet ;fie vorba intre noi mai sunt inca multi si de la curte si tribunal !
    Avocatii sunt supusi bunului plac al judecatorilor ; judecatorii se tem de procurori si tot asa….noi pacatosii la cheremul bunului plac al justitiabililor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Călin Mătieș, deținătorul brandului ”Pita de Sântimbru”, propus consilier la ANSVSA pe problema produselor tradiționale

Publicat

Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, i-a propus vineri lui Călin Mătieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, un post de consilier în cadrul instituției. Mătieș este foarte cunoscut în județul Alba pentru implicarea în lansarea unui brand județean de succes: ”Pita de Sântimbru”.  Rolul acestuia la ANSVSA va fi acela de a ajuta la […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

FOTO: Accident grav între Șona și Lunca Târnavei. O persoană rănită după ce un autoturism s-a ciocnit de un camion

Publicat

Accident grav între Șona și Lunca Târnavei, pe Drumul Județean 107 C. Garda de Intervenție Blaj a intervenit pentru descarcerare și asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs între un autocamion și un autoturism.  O persoană a rămas încarcerată după impact. În urma intervenției echipajelor de salvare, victima a fost descarcerată, au anunțat reprezentanții […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce s-ar întâmpla la Alba Iulia și Sebeș, dacă s-ar RUPE barajul de la Oașa. Scenarii ”apocaliptice”, analizate de autorități

Publicat

Un document privind analiza riscurilor în județul Alba prezintă mai multe scenarii „apocaliptice” care s-ar putea produce în cazul unor avarii majore la cele cinci baraje de pe râurile Sebeș și Cugir. Potrivit acestuia, în cazul unei breșe de 200 de metri în barajul de la Oașa, unda de viitură produsă pe râul Sebeș va […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Anii ”câineşti” reprezintă un mit. Ce vârstă au de fapt câinii de 3 ani și cum îmbătrânesc ei

Publicat

Teoria potrivit căreia un „an câinesc” reprezintă echivalentul a şapte ani umani este un mit, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea California din Los Angeles, informează Press Association. De asemenea, cercetătorii americani afirmă că exemplarele canine de doi ani sunt deja animale de vârstă mijlocie, deşi câinii au tendinţa […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate