Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: A început sesiunea a doua a Bacalaureatului, cu probele orale. Vezi programul examenelor

Publicat


În Alba, peste 2.000 de elevi susțin a doua sesiune de Bacalaureat. La  proba de evaluare a competențelor la Limba și literatura română, susținută luni, s-au înscris 147 de elevi, atât din promoțiile anterioare, cât și cei care au trecut de corigență. Marţi se desfăşoară probele de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională. La Engleză s-au înscris 139 de candidaţi, iar la Franceză 16 elevi.

În județul Alba sunt 16 centre de examinare. Printre acestea se numără  Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Colegiul „Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia şi Abrud. Au fost deschise astfel de centre în special acolo unde au existat mulți elevi nepromovați la prima sesiune a Bacalaureatului, numărul acestora diferind de la o unitate de învățământ la alta.

UPDATE: Luni, după desfăşurarea probelor, au fost înregistraţi 123 de elevi prezenţi. Dintre aceştia, 65 au obţinut calificativ „mediu”, 39 s-au încadrat la „avansat”, iar doar 19 au reuşit nivelul de „experimentat”.

Vă prezentăm programul probelor de Bacalaureat, sesiunea a doua:

22-23 august – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare
orală în limba română – proba A

22-24 august – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare
orală în limba maternă – proba B

23-24 august – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de
circulaţie internațională – proba C

25-26 august – Evaluarea competențelor digitale – proba D

29 august – Limba și literatura română – proba E)a) – proba scrisă

30 august – Limba și literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă

31 august – Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă

2 septembrie – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d) – proba scrisă

Rezultatele vor fi afişate în data de 4 septembrie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse până la ora 20.00.

În 7 septembrie se vor afişa şi rezultatele contestaţiilor.

Și de data aceasta, regulile de supraveghere sunt stricte. Vor exista camere video în centrele de examinare și va fi monitorizată orice încercare de fraudă.

Reamintim că, la nivelul judeţului Alba, un număr de 2.507 elevi au fost declaraţi respinşi, iar 1566 au reuşit cu greu să obţină nota 6 la sesiunea de Bacalaureat ce s-a desfăşurat în luna iulie. Procentul de promovabilitate în Alba a fost de 38,45%, îngrijorător, având în vedere faptul că în 2009 promovabilitatea atingea 81, 62%. Nici contestaţiile depuse de elevi nu au reuşit să schimbe foarte mult această situaţie: doar 59 de elevi au fost declaraţi admişi.

Dezastrul de la Bacalaureatul din acest an i-a determinat pe reprezentanţii inspectoratelor şcolare să organizeze, la nivelul instituţiilor de învăţământ cu promovabilitate scăzută, meditaţii gratuite în regim de voluntariat. În funcţie de solicitările venite, profesorii au asigurat şedinţe de meditaţii pentru limba română, matematică, geografie, istorie, precum şi la alte materii la care tinerii au întâmpinat dificultăţi.

Interes scăzut din partea elevilor pentru meditaţiile gratuite organizate la liceele din Alba

În ciuda faptului că profesorii de la liceele din Alba s-au arătat disponibili să aloce din timpul vacanţei personale pentru pregătirea elevilor care vor susţine din nou probele la Bac, în sesiunea din toamnă, numărul tinerilor interesaţi să acumuleze cunoştinţe a fost scăzut. De dezinteresul elevilor s-au lovit şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, una dintre instituţiile de învăţământ din Alba cu cel mai mic procent de promovabilitate la Bac, în acest an. Potrivit directoarei instituţiei, Maria Hodor, la acest liceu profesorii s-au prezentat zilnic la meditaţii, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre elevi: „Au existat clase cu 4-5 elevi care s-au prezentat la ore, la anumite materii, dar au fost şi situaţii când cadrele didactice au găsit sala de clasă goală. La materia mea, matematică, pot spune că, în medie, am avut cam 4 elevi, dar la română au fost dăţi când nu a venit nimeni”.

Reamintim că la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, dintre cei 233 de elevi care au susţinut Bac-ul, doar 40 au fost declaraţi admişi. Restul de 183 de elevi ar fi avut şansa de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele până la sesiunea din toamnă.

Meditaţiile vor continua până în data de 26 august, în măsura în care profesorii vor avea cu cine să facă ore.

FLAVIA NICOLAE
SIMONA BUCUR


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018. Infrastructura rutieră nu ţine pasul

Publicat

Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018 însă infrastructura rutieră nu ţine pasul, se arată în cel mai recent studiu PwC Digital Auto Report. Consultanţii companiei atrag atenţia, de asemenea, şi asupra faptului că municipiul Bucureşti se află de mai mulţi ani în topul celor mai congestionate oraşe din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Oraşul Ocna Mureş, cuprins de febra şahului. Peste 150 de participanţi la primul turneu din judeţul Alba al anului 2020

Publicat

Oraşul Ocna Mureş tinde să devină al doilea pol de dezvoltare a şahului în judeţul Alba după municipiul Alba Iulia. Deşi nu există o tradiţie şahistă indelungată în Ocna Mureş, febra şahului pare să fi cuprins oraşul sării în ultimii ani, zeci de copii ocnamureşeni fiind atraşi de jocul regilor. Acest lucru s-a putut observa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cazul bărbatului de 38 de ani care a murit la spitalul din Alba Iulia. De la triajul UPU la deces, în mai putin de două ore

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au prezentat sâmbătă filmul evenimentelor în urma cărora un bărbat în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, la scurt timp după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu gâtul umflat. Medicii spun că protocolul și procedurile au fost respectate, iar timpii consemnați în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dotări de ultimă generaţie pentru endoscopie digestivă, la Spitalul din Blaj. Investiții de peste 500.000 de lei

Publicat

Spitalul Municipal din Blaj vrea să achiziționeze două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii, pentru secția de Medicină Internă.  Conducearea unității a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția a maxim două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii. Valoarea totală estimată este între 252.100 și 504.200 de lei. Spitalul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate