Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sesiunea specială de Bacalaureat pentru olimpici: Doi tineri din Alba, în echipa pentru competiţii internaţionale la karate şi schi

Publicat

La începutul aceste săptămâni a debutat Sesiunea specială de Bacalaureat 2012, organizată pentru elevii care vor participa la olimpiade internaţionale ori campionate mondiale sportive. Pe lista celor 921 de tineri înscrişi figurează şi doi elevi din Alba.

Potrivit informaţiilor furnizate de ISJ Bacău – unde se desfăşoară sesiunea specială – citate de Mediafax, 20 de elevi au fost scoşi din examen, după ce au fost prinşi copiind. Cinci dintre aceştia aveau telefoane mobile, iar restul se dotaseră cu fiţuici. Aceştia au fost identificaţi de profesorii supraveghetori.

În Bacău sunt două centre organizate pentru sesiunea specială, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen”. În această perioadă susţin examenul de Bacalaureat tinerii care participă la constituirea echipelor pentru olimpiadele internaţionale, dar şi la campionate sportive europene ori mondiale de juniori.

Luni, 28 mai, s-a desfășurat proba scrisă de Limba şi literatura română, marţi, 29 mai, are loc proba obligatorie a profilului, în 30 mai se va derula proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 31 mai, olimpicii vor susține proba de limba şi literatura maternă. Vineri, 1 iunie, vor fi cunoscute rezultatele finale.

Cei doi elevi care figurează pe listele olimpicilor pentru competiţii sportive sunt Alexandra Iulia Dodoc, de la Colegiul Tehnic Aiud – pentru Olimpiada Karate WCK şi Teodor Andrei Tantos, de la Grup Şcolar HCC Abrud, pentru Olimpiada Schi Biatlon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax