Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sezonul brazilor confiscaţi. Şi cei care cumpără pomi de Crăciun tăiaţi ilegal riscă sancţiuni. Ce trebuie să verifice

Publicat

brazi, pomi de craciun, ocolu silvic În apropierea Sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din Alba au confiscat deja zeci de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal. Oamenii legii continuă controalele pe teren, pentru depistarea unor astfel de cazuri.

La nivel naţional, amenzile depăşesc 300.000 de euro. Poate nu mulţi ştiu însă, că pe lângă cei care taie ilegal brazi, riscă sancţiuni şi cei care îi cumpără. Aceştia pot fi acuzaţi de contrabandă cu materiale lemnoase şi riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Cumpărătorul trebuie să verifice dacă pomul este marcat cu o ampretă dreptunghiulară specială în locul în care a fost tăiat şi să ceară vânzătorului factură fiscală, dar şi certificat de însoţire.

„Poliţiştii au constatat, la nivel naţional, 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. Au aplicat 2100 de sancţiuni contravenţionale de peste 1.250.000 şi au confiscat 583 de metri cubi de material lemnos, 475 de pomi de Crăciun şi 1600 de kg de cetină de brad-molid”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, pentru digi24.ro.

Majoritatea brazilor tăiaţi ilegal nici nu ajung în pieţe. Sunt vânduţi direct de pe marginea drumului. În cazurile în care aceste acţiuni ilegale sunt depistate, brazii confiscaţi sunt vânduţi de direcţiile silvice, iar banii ajung la bugetul de stat.

Pomii de Crăciun tăiaţi în această perioadă din păduri nu au nicio şansă să rămână verzi până la sărbători. Din cauza căldurii din case, se usucă şi se scutură în mai puţin de o săptămână.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax