Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sezonul de schi continuă în munții Șureanu. Detalii utile pentru pasionații de sport pe zăpadă

Publicat

Sezonul de schi continuă la Șureanu. Chiar dacă zilele de primăvară cu vreme capricioasă au afectat calitatea zăpezii și la munte, sunt așteptate temperaturi mai scăzute și ninsori, spun reprezentanții școli de schi ”Pași liberi”.

Aerul curat și peisajul spectaculos al muntelui, precum și diverse locuri de cazare în Șureanu pot completa un sejur la munte, într-unul dintre cele mai pitorești locuri din județul Alba.

Singura problemă ar fi drumul dificil între barajul Oașa și Domeniul Schiabil, pentru care trebuie să vă pregătiți cu răbdare și mașini bine echipate.

Ce spun reprezentații școlii de schi de la Șureanu:

”Iernile bune, la Șureanu, încep toamna și se încheie primăvara.

Iarna pe care o trăim, însă, nu e o iarnă bună. E una atipică. Cu toane. Una cu zile de primăvară la tricou, urmate de viscol și ger. Așa că, dragi iubitori de Șureanu, nu mai oftați când vedeți temperaturi cu plus: urmează zile cu minus și cu ninsori, săptămâna viitoare, care vor repara tot ce e acum fleașcă pe pârtii.

Firește, întrebarea tuturor este: cât mai ține sezonul? Ei bine, răspunsul stă în voi: exact cât mai veniți la schi într-o proporție importantă (și rentabilă). Că, slavă Domnului, se poate schia mult și bine, pentru că zăpadă e din plin.

Atât de multă, încât stațiunile vechi, de tradiție – cele construite la cote joase, în vremurile când iernile erau ierni – se uită cu jind la noi.

Prin urmare, da, iar am rămas ultimii din țară, care mai au omăt natural din belșug. Moale, fleșcăit, dar e omăt.

Cât despre închiderea sezonului, om vedea: poate e weekend-ul ăsta (25-26 martie), poate următorul. Om trăi și om vedea.

Mai jos, dragi prieteni, imagini cu Șureanu, ca să vedeți că, aici, iarna trece prin martie și se întinde înspre aprilie. Urmează ninsori și ger, deci contextul prielnic de dat pe toate pârtiile și în tot off-piste-ul. Singura condiție: să mai fie sezon.

Iar ca să fie sezon, trebuie să veniți sus. Iar ca să veniți sus, trebuie să îndurați drumul de la Oașa, care e tot mai… știți voi cum. Cofrag.

Semnat, echipa albastră „Pași Liberi”, care vă așteaptă la cabanele noastre din Poarta Raiului (pentru cazare și închirieri), dar și pe pârtii, pentru lecții faine.

Contact unic „Pași Liberi”: 0762 501 913”

Acces și locație

Accesul spre pârtii se face pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C – Transalpina), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, în condiții de iarnă. Se poate ajunge și dinspre Sibiu, prin Jina și ulterior pe Transalpina.

Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului.

Pot însă apărea probleme serioase pe anumite porțiuni înguste, acolo unde pot apărea blocaje la urcare și la coborâre.

De asemenea, sunt necesare lanțuri de zăpadă, pe lângă anvelope de iarnă, ca măsură de precauție.

Domeniul Schiabil Şureanu

  • Pârtii: 11 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3; pârtia-școală)
  • Lungime totală a pârtiilor și racordurilor existente: 18 km
  • Altitudine maximă: 2.060 m
  • Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun), din care funcționale 2 (teleschi „Curmătura”, telescaun „Aușel”)
  • Tunuri de zăpadă: nu
  • Webcam: da
  • Nocturnă: nu
  • Pârtie pentru sănii: da
  • Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)
  • Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax