Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sezonul de schi la Șureanu se deschide vineri, 10 decembrie. Detalii și informații utile pentru pasionați

Publicat

cabana sureanu 2018

Sezonul de schi în Munții Sebeșului începe în 10 decembrie, au anunțat reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu, după ce în ultima perioadă în zonă a nins consistent.

Proprietarii pensiunilor din zonă spun că stratul de zăpadă este consistent, iar ei sunt deja pregătiții pentru a-i primi pe turiști, într-una dintre cele mai frumoaze zone din România.

Pârtiile, situate la o altitudine medie de peste 1.800 de metri, beneficiază de zăpadă naturală și nu există tunuri de zăpadă (altitudine minimă – 1.650 de metri, altitudine maximă 2.010 metri).

Este o zonă montană preferată și de președintele Iohannis, anii trecuți.

iohannis la sureanu

 

Accesul spre pârtii se face pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C – Transalpina), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, în condiții de iarnă. Se poate ajunge și dinspre Sibiu, prin Jina și ulterior pe Transalpina.

smurd

Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului.

Pot însă apărea probleme serioase pe anumite porțiuni înguste, acolo unde pot apărea blocaje la urcare și la coborâre.

Informații utile:

Autoturismele trebuie să fie echipate pentru iarnă, să aibă cauciucuri de sezon, dar și lanțuri. Parcarea se poate face în zona primelor construcții de la baza pârtiilor sau mai jos cu 2 kilometri, în Poarta Raiului, unde există și posibilități de cazare.

Lungimea totală a pârtiilor ajunge la 12 kilometri, deservite de 3 instalații de transport pe cablu: 2 teleschiuri și un telescaun.

  • Webcam: https://schi-sureanu.ro/#
  • Nocturnă: nu
  • Pârtii pentru sănii: da
  • Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Cazarea este posibilă la Luncile Prigoanei (la aproximativ 5-6 kilometri de pârtii) unde există mai multe pensiuni și proprietăți private nelistate, dar și mai aproape, la Poarta Raiului, la doar 2 kilometri.

Una dintre cele mai frumoase pensiuni din zonă este Poarta Raiului.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax