Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfânta Iuliana, sărbătorită în 21 decembrie. Semnificații religioase și mesaje de ziua numelui

Publicat

Sfânta Iuliana este prăznuită pe data de 21 decembrie, în fiecare an. Este considerată protectoarea mamelor care nasc.

Numele ei este invocate la nașteri și în timpul diverselor boli.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

În icoane este zugrăvită și în chipul unei persoane care reușește să prindă în lanțuri un diavol înaripat, dar și cum suportă diverse torturi luptându-se cu diavolii, potrivit crestinortodox.ro.

Cine a fost Sfânta Iuliana

Sfânta Iuliana a trăit în timpul împăratului Diocleţian (284-305) şi era din cetatea Nicomidia (în Bitinia, regiune din nord-vestul Asiei Mici), dintr-o familie aristocrată. Părinţii voiau ca Iuliana să se căsătorească cu un Eleusie, un senator care nu era creştin. Sfânta Iuliana, creştină fiind, a refuzat însoţirea.

Acest fapt a atras mânia celui care voia să o ia de soţie, care odată ajuns în funcţia de eparh al provinciei a încercat, cu acordul tatălui muceniţei, să o facă să se lepede de Hristos. Neputând să o înduplece să îşi lase credinţa, prigonitorul a supus-o chinurilor şi după mari schingiuiri a omorât-o în cele din urmă cu sabia. Avea doar 18 ani.

Trupul Sfintei Muceniţe Iuliana a fost luat de o femeie de rang nobiliar din Roma, pe nume Sofia, care l-a dus în casa sa. După o vreme a zidit o biserică în cinstea Sfintei Iuliana şi aici au fost aşezate sfintele sale moaşte.

MESAJE de SFÂNTA IULIANA – 2022

  • Astăzi e ziua ta, o zi frumoasă pentru tine. La mulți ani!
  • Azi, de ziua numelui, îți urez și eu să fii iubită și să ai parte de tot ce îți doresti. La mulți ani!
  • Ca o lumină caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viața mea și mi-ai arătat cum să fiu un om mai înțelegător. Mulțumesc că ai grijă de mine!
  • Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros <La mulţi ani>, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!
  • Cu ocazia zilei tale de nume îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!
  • De ziua ce-ţi surâde-n prag / Şi-i porţi frumosul nume / Eu îţi doresc tot ce-i mai drag / Şi mai frumos pe lume!
  • E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!
  • Este minunat să știi că cineva te place, cineva se gândește la tine, cineva are nevoie de tine … dar e și mai minunat să știi că există cineva care nu-ți uită niciodată ziua de nume. La Mulți Ani!
  • Iubirea tăcută și nemărginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Mulți Ani!
  • Îngerii să-ți călăuzească pașii. La mulți ani!
  • Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericită, iubită, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La Mulţi Ani!

surse: agerpres.ro, crestinortodox.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax