Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfânta Muceniţă Lucia, patroana spirituală a oftalmologilor, sărbătorită de credincioşi, pe 13 decembrie

Publicat

sfantul

Pe 13 decembrie, credincioșii catolici și ortodocși deopotrivă o celebrează pe Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza, cea considerată a fi patroana spirituală a oftalmologilor și protectoarea vederii și a ochilor.

Se știe despre Sfânta Muceniţă Lucia că provenea din Siracuza, Sicilia. Pentru că, într-o zi, mama ei s-a îmbolnăvit, ea a luat-o și au plecat împreună în pelerinaj la Catana, pentru a se ruga la Sfânta Agata să-i oprească mamei ei hemoragia de care suferea. Atunci, Lucia a avut un vis în care i s-a arătat Sfânta Agata, aceasta promițându-i că mama mei se va vindeca de boală. Dar Sfânta Agata i-a mai transmis și că va avea multe de suferit de pe urma credinței creștine.

După însănătoşirea mamei sale, Sfânta Lucia și-a împărţit toate averile sale săracilor. Dar logodnicul ei a trădat-o, spunând că ea crede în Hristos și că este fecioară. Domnitorul cetății a poruncit să fie dusă într-o casă de desfrâu, ca să fie necinstită. Dar Dumnezeu nu a lăsat să se întâmple această grozăvie. Totuși, a fost arsă, apoi decapitată cu sabia. Cultul fecioarei a trecut hotarele Siciliei şi s-a răspândit în întreg Occidentul.

Sfântul Grigore cel Mare, într-o scrisoare, vorbeşte despre două mănăstiri în cinstea ei, apărute una la Roma şi cealaltă la Siracuza.

Pentru numele ei, care face trimitere la lumină, a devenit protectoarea vederii şi, pentru că şi-a împărţit bunurile săracilor, în diferite locuri, sărbătoarea sa este însoţită de obiceiul de a oferi cadouri copiilor.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Popa Mihaela-Stefania

    marți, 13.12.2022 at 13:17

    Mi-a plăcut foarte mult de SF. Mucenita Lucia. Sint lucruri triste ce s-a întâmplat în viata ei. Nu credeam ca logodnicul ei a trădat-o. Foarte rău din partea lui. Normal logodnicul ei ar trebui s-o protejeze. Dar nu s-a întâmplat asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax