Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfântul Evanghelist Marcu, sărbătorit de creștinii ortodocși, în 25 aprilie. De ce simbolul acestui apostol este leul

Publicat

Pe 25 aprilie, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Evanghelist Marcu. Este întemeietorul și ocrotitorul Patriarhiei Alexandriei. Simbolul lui Marcu între evanghelişti este leul.

Este autorul uneia dintre cele patru evanghelii canonice. Acesta a murit după ce a fost legat de cai şi tras peste pietre ascuţite.

Acest apostol s-a născut în Cirene (unul din cele cinci orașe vestice, Pentapolis, din Vestul Africii). Credința părinților săi era iudaismul și erau bogați și onorați. L-au educat în cultura greacă și ebraică. După ce au emigrat la Ierusalim, l-au numit Marcu. Marcu vizita frecvent casa Sfântului Petru și de la el a învățat creștinismul.

Odată, Marcu mergea cu tatăl său pe lângă Iordan, aproape de deșert, au întâlnit un leu și o leoaică răcnind. Pentru tatăl său a fost evident că își vor găsi amândoi sfârșitul aici. Mila pentru fiul lui l-au îndemnat să-i spună să fugă și să se salveze. Marcu i-a răspuns: „Hristos, în mâinile căruia sunt viețile noastre nu va lăsa fiarele să ne omoare”. Spunând acestea, a început să se roage astfel: „Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, apără-ne de demonii acestor două fiare și scapă sălbăticia aceasta de urmașii lor”. Imediat, Dumnezeu a auzit această rugăciune și cele două fiare au căzut moarte. Tatăl său s-a minunat foarte tare și i-a cerut fiului său să-i vorbească despre Hristos. El a început să creadă și a fost botezat de fiul său.

Sfântul Marcu a fost numărat în ceata sfinților șaptezeci de apostoli ai lui Hristos, mai întâi cu Sfântul Petru, de care a fost pus și episcop. Ei au călătorit împreună până la Roma, unde a scris Sfânta Evanghelie după rugămintea credincioșilor, pentru că îi rugaseră cei din Roma, care deja crezuseră în Hristos prin Sfântul Pavel, ca să n-o lase nescrisă, așa cum i-a spus Sfântul Petru prin cuvinte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax