Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL VASILE: Câți români își sărbătoresc onomastica pe 1 ianuarie, prima zi a anului 2020

Publicat

Aproape 600.000 de români își aniversează ziua onomastică de sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, în prima zi a noului an. Majoritatea sunt bărbați, circa 500.000.

Unul dintre cele mai complexe personaje din tradiţie Bisericii, Sfântul Vasile este sărbătorit de credincioşi și pe 1 ianuarie și pe 30 ianuarie, alături de Sfinții Grigorie Teologul si Ioan Gură de Aur.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL VASILE. Urări pe care le poți trimite familiei, prietenilor sau colegilor, în ziua numelui

Sfântul Vasile cel Mare s-a născut în anul 330, în Capadocia, într-o familie numeroasă. A avut patru surori și patru frați, iar cinci din cei nouă au devenit sfinți în calendarul Bisericii Ortodoxe, alături de părinții lor, Vasilie, Emilia și Macrina cea Bătrână, bunica Sfântului Vasile.

Sfântul Vasile a devenit cel mai bogat dintre oameni la vârsta de 12 ani, moştenind averea familiei. O atenţie deosebită a acordat Sf. Vasile păturii sărace şi celor oprimaţi, iniţiind nenumărate acte de caritate.

Vezi MESAJE DE ANUL NOU 2022 * URĂRI de ANUL NOU 2022 * SMS cu FELICITĂRI pentru 2022 * MESAJE frumoase de REVELION  2022

Este primul ierarh care întemeiază, pe lângă biserici, aziluri şi spitale pentru săraci, leprozerie şi un aşezământ pentru recuperarea prostituatelor.

În tradiţia românilor, Anul Nou, întâmpinat, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, se mai numeşte Revelion sau Seara Sfântului Vasile. Se spune că în noaptea de Sf. Vasile cerul se deschide de trei ori pentru câte o clipă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax