Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sfârșit de vară canicular. VREMEA în Transilvania, la munte și la mare, până în 31 august

Publicat

Vremea va fi caniculară săptămâna aceasta, în majoritatea regiunilor din țară. Apoi temperaturile vor mai scădea ușor. Administrația de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până la 31 august.

În Transilvania, în prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea ușor și treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor între 27 și 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14-15 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea ușor și treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 12 grade.

Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.

În Dobrogea și pe litoral, valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 22 și 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că vor crește, în medie, spre 21 de grade în 23 și 24 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre o medie de 18 grade în 29 august, medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

La munte, valorile termice diurne vor fi în creștere spre o medie în jurul a 23 de grade, în 21 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 18 de grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiași valori medii de 18 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor, astfel că vor crește, în medie, spre 13 grade în 21 și 22 august, pentru ca ulterior să scadă ușor spre o medie de 10 grade în 29 august, ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales averse, posibil însoțite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 24 – 29 august.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax