Connect with us
Publicitate

BLAJ

UPDATE Sfârșit tragic pentru un preot din Blaj. A fost lovit de un tren, în zona Gării CFR, unde avea și biserica

Publicat

Un preot din Blaj și-a pierdut viața luni, 22 noiembrie, în jurul orei 18.30, după ce a fost lovit de un tren, în zona Gării CFR Blaj, la ieșirea spre localitatea Valea Lungă. 

Vasile Benchea era preot la Biserica „Sfanta Maria” din zona Gării CFR. Potrivit IPJ Alba acesta ar fi mers pe linia de cale ferată.

Potrivit unor surse Alba24, mecanicul ar fi semnalizat acustic de mai multe ori, însă din păcate bărbatul a fost lovit de tren.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 18.30, polițiștii Postului de Poliție Transport Feroviar Blaj au fost sesizați de către impiegatul de mișcare al stației, cu privire la faptul că, la ieșirea din Stația Blaj, spre Valea Lungă, o persoană a fost acroșată de un tren.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la locul accidentului, a rezultat că un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Blaj, ar fi circulat pe calea ferată, împrejurare în care a fost acroșat de un tren de marfă. În urma leziunilor suferite, acesta și-a pierdut viața.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Preotul Vasile Brenchea avea 62 de ani

Potrivit Visit Blaj, preotul Vasile Brenchea s-a născut la 24 februarie 1959, în satul Lupu, comuna Cergău.

A făcut studiile primare și gimnaziale în satul natal Lupu, Seminarul Teologic Ortodox Român din Cluj-Napoca (1975-1980). După terminarea stagiului militar (1980-1981) urmează cursurile Facultății de Teologie din Sibiu, obținând licența în 1985 cu tema: „Cunoașterea lui Dumnezeu” avându-l coordonator pe părintele profesor Ioan. I. Ică. În 1988 este hirotonit preot, doi ani fiind preot misionar în cele 3 județe ale Eparhiei de Alba (Alba, Mureș și Harghita).

Numit preot în Blaj (1990), vreme de 20 de ani s-a dedicat construirii unei noi biserici „Sfânta Maria”, care a fost sfințită la 5 septembrie 2010 de către Patriarhul Daniel, ocazie cu care a devenit Cetățean de onoare al Blajului și i-a fost dăruit un tablou al Mitropolitului Andrei Șaguna realizat de pictorul Emil Comșa.

I-au fost alături ÎPS Andrei, Episcop de Alba Iulia și alți 15 prelați ai Bisericii Ortodoxe. Considerat ctitor al Bisericii „Sfânta Maria”, preotul Vasile Benchea păstorește cea mai mare comunitate de credincioși ortodocși din Blaj. În paralel a predat religie: în perioada 1990-1991 la Școala Generală cu clasele I-VIII „Toma Cocișiu” Blaj; 1991-1994, la Liceul Pedagogic din Blaj și apoi trei ani „Curs de spiritualitate” la Colegiul de Institutori din Blaj, din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Pe plan cultural, își aduce contribuția la acțiunile organizate la nivelul municipiului Blaj ori de câte ori este solicitat, atât la meditații duhovnicești ținute în școli, colegii și alte instituții dar și la alte activități culturale.

A participat la numeroase congrese, conferințe și seminarii naționale pe teme religioase. A făcut parte din colectivul de redacție al revistei „Astra Balăjeană” revistă în care a publicat articole cu caracter religios: „Credință și cunoștință”, „Ultima oră de religie”, „Mamei” etc.

Condoleanțe familiei părintelui Vasile Benchea.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax